​De multe ori, sportul de performanță își lasă vedetele fără școală, nu puține fiind cazurile de mari jucători care au abandonat prematur cursurile. A ajuns la aproape 43 de ani, și-a prelungit recent contractul cu Juventus, dar are o mare dorință în afara fotbalului: să termine liceul.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Este vorba despre Gianluigi Buffon, portarul pe care vârsta de 42 de ani l-a găsit tot pe terenul de fotbal. Și-a prelungit recent înțelegerea cu Juve pentru încă un sezon, dar are în vedere și un alt lucru, în plan personal.

Gigi vrea să termine al cincilea an de liceu, lucru cu care este bătut la cap de către părinți de peste 30 de ani.

"Când mă voi retrage, îmi voi lua un an sabatic, în care să mă pot dedica mie şi familiei mele. Voi termina al cincilea an (n.r. de liceu). Părinţii mei mă bat la cap să fac asta de 30 de ani" - Gianlugi Buffon, conform Corriere della sera.

La finalul sezonului viitor Buffon va avea 43 de ani împliniți și își poate vedea liniștit de terminarea liceului. Asta, desigur, dacă nu cumva va dori să-și prelungească cu încă un an cariera de sportiv profesionist.

Ce îl face să se simtă bine

"Sunt trei lucruri în viaţă care mă fac să mă simt bine: relaţia cu familia, să-mi fac bine treaba şi să învăţ lucruri noi", a completat Buffon.

Și-a început cariera în 1995, la Parma. A trecut la Juventus în 2001 în schimbul a 52 de milioane de euro (un record la acel moment). După 17 ani la Bătrâna Doamnă, a bifat un an și în tricoul celor de la PSG. A revenit însă la Torino în vara anului trecut.

L-a depășit din punct de vedere al longevității pe legendarul portar brazilian Rogerio Ceni, cel care s-a retras din fotbal pe 6 decembrie 2015, cu doar o lună și jumătate înainte de a împlini 42 de ani.