Barcelona a revenit după perioada de izolare doar cu numele în LaLiga, prestațiile formației catalane fiind departe de așteptările fanilor. Sătul ca toate problemele să se spargă în capul său, Lionel Messi pare hotărât să nu-și mai prelungească contractul scadent la finalul sezonului 2021, după cum informează jurnaliștii spanioli.

Lionel Messi Foto: fcbarcelona.com

Aducerea lui Quique Setien se dovedește de la meci la meci o alegere neinspirată a conducerii clubului, încă o eroare făcută de oficialii catalanilor.

Barcelona este într-o pierdere evidentă de viteză, iar titlul se îndreaptă cu pași mari spre Madrid.

Sătul ca toate să se spargă în capul său la fiecare rateu al echipei, Lionel Messi pare mai hotărât ca oricând să părăsescă gruparea blau-grana la finalul înțelegerii actuale.

Starul argentinian mai are contract până la finalul sezonului 2021 și ne îndreptăm spre finalul unei ere: Messi să o părăsească pe FC Barcelona.

Ajuns la 33 de ani, Lionel are la îndemână varianta întoarcerii acasă, în Argentina, la Newell's Old Boys. De asemenea, s-a mai speculat pe marginea unei noi colaborări cu Pep Guardiola, antrenorul alături de care Messi a devenit unul dintre cei mai buni jucători din lume.

De altfel, în luna februarie a acestui an Messi atrăgea atenția că formația catalană nu are atât de multă calitate încât să poată câștiga Champions League în acest sezon.

Lucrurile sunt clare și în campionat, acolo unde trei remize au deraiat-o pe Barcelona de pe prima poziție a ierarhiei.

În ultima perioadă, toate lucrurile negative de la club au fost puse în seama lui Messi (demiterea lui Valverde, jocul slab din campionat, problemele cu tăierea salariilor pe perioada pandemiei, etc), iar argentinianul pare să fi ajuns la capătul răbdării.

Jurnaliștii de la AS.com vorbesc despre faptul că jucătorul ar fi sistat orice negocieri în privința prelungirii contractului scandent la finalul sezonului 2021, intenția lui Messi fiind aceea de a părăsi gruparea de pe Camp Nou.

În remiza cu Atletico Madrid (2-2), Messi a marcat golul 700 al carierei, dar evenimentul nu a fost sărbătorit așa cum s-ar fi cuvenit, Barcelona făcând încă un pas greșit în LaLiga.

Lionel Andrés Messi Cuccittini, pe numele său complet, a câștigat alături de Barcelona toate trofeele pe care le poți cuceri în fotbal, argentinianul trecându-și în CV și șase Baloane de Aur.