VIDEO Câți dintre pacienții cu COVID-19 rămân cu sechele? Răspunsul lui Alexandru Rafila - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

VIDEO Câți dintre pacienții cu COVID-19 rămân cu sechele? Răspunsul lui Alexandru Rafila

de Redactia Luni, 29 iunie 2020, 15:03
- a A+
Imagine
Procentul pacienților vindecați de COVID-19 care rămân cu sechele după această boală este unul apreciabil, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, într-o dezbatere HotNews.ro #deladistanță. El a spus că există multe persoane, chiar tineri, care nu au reușit să se recupereze după infecția cu coronavirus, care nu afectează exclusiv aparatul respitaror.

Potrivit lui Alexandru Rafila, sechelele cu care rămân unii pacienți care au avut COVID nu sunt evidente uneori la momentul externării.


  • "Este un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar și la alte țesuturi și organe. S-a constatat că boala nu afectează exclusiv plămânii, și afectează multe alte țesuturi și organe. Există oameni care fac miocardită sau care au probleme la nivelul sistemului nervos.
  • Pierderea gustului și a mirosului este o chestiune minimală, dar se pare că ea poate să persiste câteva luni.
  • Sunt multe alte sechele care necesită inclusiv recuperare.
  • Sunt multe persoane care nu au reușit să se recupereze în urma acestui virus, chiar și persoane tinere.
  • Dincolo de deces, noi nu ne referim și la consecințele bolii în ceea ce privește sechelele bolii. Procentul este cu siguranță apreciabil", a afirmat Alexandru Rafila.Despre redacția virtuală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub : Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro (Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul (Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro (Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est (Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea).

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV , prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro , prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.14117 afisariRaspuns ambiguu
Vaka [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 15:33
+14/34
la o intrebare precisa.

Sunt unul din cei care a ridicat intrebarea "Cati dintre cei vindecati raman cu sechele".

Domnul Rafila a raspuns ca "E un procent important" fara sa mentineze o valoare. Important poate fi orice intre 5% si 99%.

Dar de ce ne miram. domnul professor Rafila are un h-index de 10 si apare pe 48 de articole stiintifice in cariera. Nivel de doctorand, asistent sau lector, in nici un caz de professor universitar:
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=25230759100

Dar din pacate astia sunt oamenii pe care ii mai avem, cei de valoare sunt de mult plecati din tara. Multumim PCR-FSN-PDSR-PSD-USL.
Stai linistit!
Martinezu [utilizator], Luni, 29 iunie 2020, 15:42
+13/27
Voi sunteti feriti in izolare totala 24/7 in schimburi de cate 10 ani.
Cand iesi la lumina tot Putin iti e president
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings