Mai mult de jumătate din locuitorii oraşului Tokyo, 51,7%, conform unui sondaj public realizat de două organizaţii media nipone, se opun organizării Jocurilor Olimpice în 2021, după ce au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sondajului realizat de agenţia niponă Kyodo şi de canalul Tokyo MX, între 26 şi 28 iunie, pe un eşantion de 1.030 respondenţi, 51,7% au răspuns că speră ca Jocurile să fie din nou amânate sau anulate, în timp ce 46,3% susţin organizarea lor în 2021.

Mai precis, 27,7% îşi doresc anularea evenimentului, 24% ar fi de acord cu o nouă amânare, 31,1% speră că Jocurile vor avea un format redus, în timp ce 15,2% susţin derularea normală şi în întregime a Jocurile Olimpice, informează Agerpres.

Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice din acest an au fost amânate pentru 2021, la finalul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus care a provocat cea mai mare perturbare pe plan mondial de după al doilea război mondial.

Organizatorii japonezi şi Comitetul Internaţional Olimpic au lăsat clar să se înţeleagă că Jocurile nu vor mai fi încă o dată amânate, ci mai degrabă anulate, dacă pandemia de Covid-19 va împiedica organizarea în deplină siguranţă a competiţiei olimpice.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate în perioada 23 iulie - 8 august 2021.

''Vom organiza Jocurile într-o ambianţă sigură şi serenă atât pentru sportivii şi spectatorii veniţi din străinătate, cât şi pentru locuitorii din Tokyo'', a declarat recent pentru AFP guvernatoarea capitalei nipone, Yuriko Koike.