Trump: Cei care dărâmă statui vor primi 10 ani de închisoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757vineri 07 aug 2020

Trump: Cei care dărâmă statui vor primi 10 ani de închisoare

de G.S. Marţi, 23 iunie 2020, 14:41
- a A+
Imagine
Președintele american Donald Trump a anunțat marți că cei care distrug monumente pe terenuri aparținând autorităților federale vor fi arestați și condamnați la închisoare, avertismentul venind la doar câteva ore după ce protestatarii au încercat să dărâme o statuie a fostului președinte Andrew Jackson din apropierea Casei Albe.


Declarația a fost dată în contextul în care tot mai multe statui, multe având legătură cu tabăra confederată din timpul Războiului Civil, au fost dărâmate de manifestanți din motive de rasism.

Protestatarii au luat la țintă și alte monumente, cum s-a întâmplat în weekend cu statuile fostului președinte Ulysses S. Grant, care a luptat pentru abolirea sclaviei, marelui scriitor spaniol Cervantes, care a fost sclav timp de cinci ani și a Sfântului Junipero Serra, canonizat de Papa Francisc acum 5 ani, în timpul unei vizite în SUA.

"Am autorizat Guvernul Federal să aresteze pe oricine vandalizează sau distruge orice monument, statuie sau orice altă proprietate federală în SUA, cu pedepse la închisoare de până la 10 ani. Această măsură devine efectivă imediat, dar poate fi folosită și retroactiv pentru distrugerile și vandalismul deja provocate. Nu vor fi excepții", a scris Trump pe Twitter.


1515 afisariLamuriti-ma, va rog... Cum vine asta ?!!
Susufler0 [utilizator], Marţi, 23 iunie 2020, 15:05
+22/22
Ce au protestatarii anti-rasism cu statuia unui Presedinte american care a luptat pt abolirea sclaviei ?

PS. Banuiesc ca Cervantes i-a infuriat pt ca nu era de aceiasi culoare cu sclavii afro-americani !

PPS. Cat priveste pe Sfantul Junipero Serra aici nu am nicio nelamurire ! Totul este cristal ! :)))))))))))
Occidentul, subminat de grupuscule "revolutionare"
animatron [utilizator], Marţi, 23 iunie 2020, 15:03
+18/26
Mare parte dintre dvs, cei care sunteti cititori ai HN, probabil nu stiti ca exista o tendinta in crestere spre violenta intentionata si anarhie in randurile celor care uneori cu buna intentie vor ca societatea sa tina cont si de opiniile lor.

https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Green_Resistance

https://sv.wikipedia.org/wiki/Andreas_Malm

E vorba de personaje care sunt perfect constiente de ilegalitatile pe care le propovaduiesc dar care considera ca nu are sens sa mai discute cu alti membri ai societatii si vor sa treaca la "actiune directa" (violenta fizica si distrugeri).

Aceste grupari sunt incredintate ca nu se pot gasi argumente rationale suficiente pentru a convinge, ca nu exista un sistem alternativ viabil, deci nu are rost sa "dezbatem" despre viitor, trebuie ca acel "viitor" (obligatoriu mai bun in opinia lor) sa fie impus cu forta contra majoritatii.

S-a dezvoltat astfel la unii tineri din Occident o mentalitate anarho-revolutionara care se opune deschis conceptelor de "democratie" sau "vot majoritar".
Nu-i intereseaza ca o majoritate de semeni nu ar fi de acord cu utopiile lor, nu sunt interesati de "alegeri".

Evident, acesti anarho-revolutionari sunt ultramajoritar anti-capitalisti, de stanga, vor sa distruga sistemul social-economic actual care domina in "lumea libera".

Sunt constienti ca nu au cu ce-l inlocui deocamdata dar ei cred ca disparitia lui imediata ar "salva planeta" sau ar aduce "egalitate si echitate", fie si cu pretul unor mari suferinte timp de cateva decenii.

Miscarea BLM nu propovaduieste distrugeri ale sistemului capitalist, dar a fost capturata si manipulata de activisti marxisti (in USA isi spun "socialisti democratici") pentru a o orienta catre un discurs general "anti-sistem".

Pentru militantii de extrema stanga orice actiune care poate "slabi" sistemul actual politic si economic e acceptabila, chiar daca e ilegala, violenta, respinsa de o majoritate de cetateni.

Daramarea de statui se vrea un "simbol" de actiune directa.
inca 11 comentarii comenteaza
Cookie Settings