SUA retrage autorizația de utilizare a clorochinei în Covid-19 / "Nu și-a dovedit eficiența" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

SUA retrage autorizația de utilizare a clorochinei în Covid-19 / "Nu și-a dovedit eficiența"

de I.B. Luni, 15 iunie 2020, 19:59
- a A+
Imagine
Oficialii din domeniul sănătății din SUA au retras luni autorizația de a utiliza două tratamente împotriva Covid-19, cloroquina și hidroxiclorochina, un medicament care a fost anterior puternic promovat de președintele Donald Trump, potrivit AFP.


"Nu mai este rezonabil să credem că administrarea orală de hidroxiclorochina și clorochina este eficientă în tratamentul Covid-19", a declarat șeful consiliului științific pentru Agenția Medicamentelor din Statele Unite (FDA), Denise Hinton.

"Nici nu este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute și potențiale ale acestor produse depășesc riscul lor cunoscut și potențial", a spus ea, anunțând sfârșitul utilizării acestor tratamente.

Însuși Donald Trump a primit ulterior tratament preventiv cu hidroxiclorochina timp de două săptămâni și a declarat că nu a avut efecte adverse.

"Presedintele a finalizat acest tratament in siguranta si fara efecte secundare", a declarat dr. Sean Conley intr-o declaratie asupra starii medicale a presedintelui.

Dar FDA avertizase pe 25 aprilie împotriva utilizării celor două antimalare "în afara unui spital sau a unor studii clinice din cauza riscului de tulburări de ritm cardiac".

Franța, unde un doctor controversat, profesorul Didier Raoult, a apărat și a strălucit lumina reflectoarelor pe hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia pe 28 mai împotriva Covid-19.

Guvernul francez a abrogat la sfârșitul lunii mai dispozițiile derogatorii care autorizau prescrierea hidroxiclorochinei împotriva Covid-19 în spitale, în afara testelor clinice, în urma unui aviz nefavorabil al Înaltului consiliu pentru sănătate publică, potrivit unui decret publicat în Monitorul oficial, scrie AFP.

De la sfârșitul lunii martie, hidroxiclorochina - medicament derivat din clorochină, folosită împotriva malariei - putea fi prescrisă cu titlu derogatoriu în spitale și doar pentru pacienții în stare gravă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luna trecută că a suspendat "temporar" studiile clinice cu hidroxiclorochină pe care le realiza cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție.3142 de afisariadica Trump a luat degeaba?
kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator], Luni, 15 iunie 2020, 20:35
+23/31
trist
si bietul Trump ce sa faca?
dessik [utilizator], Luni, 15 iunie 2020, 20:38
+21/27
dupa ce a luat atata clorochina voi spuneti ca e degeaba? Fake news. Clorochina e cea mai buna. Cine nu a avut beneficii nu a luat destul.
inca 16 comentarii comenteaza