Cică mori de foame peste un an. Cică anul ăsta mănânci și gata, coronavirusul a lovit adânc. Nicio plantă nu mai crește. Anu’ ăsta te mai ghiftuiești și gata! peste un an o să stai cu burta-n sus, o să mori, mori de foame, moarte groaznică, în chinuri. Să fim serioși. Toate astea se adresează unui creier “fără greutate”, light, creier îngrășat cu prostii. Uite de ce nu murim de foame într-un an. Și cred eu nici în eșpe ani.

Așa arată criza. Restu-i gogoașăFoto: Hotnews

Criză în agricultură?

Cum de poți înghiți așa zvon, așa gogoașă? Nu intru în creierele oamenilor, acolo mă cutremur și mă rătăcesc.

Mie îmi pasă de Piață, de simpla viață a mărfii.

Marfa care trece din mănă-n mână. Simplu. Vreau o pâine, o lipie, să zicem? O ai tu? E proaspătă? Mi-o iau. Și-o s-o înghit cu poftă, c-o roșie ș-o brânză. Așa de poftă mi-ai făcut. Mâine mă întorc ș-o iau de la capăt.

Bântuie pe internet o stafie: foamea!

Cine crede? Omul stresat după COVID 19, omul cu stomahul plin, omul panicat. Foamea globală în 2020 așa ceva nu există.

Hai să vedem niște mecanisme, niște banalități.

Cine merge în piață, în cea mai urătă piață de zarzavaturi din țara asta vede, ce vede? Zarzavaturi. Zarzavaturile, verdețurile se fac, se coc în câteva luni. Deci, n-ai cum să prevezi criza leușteanului, de astăzi. Au murit de coronavirus atâția cultivatori de verdețuri? Nu! Nu se face porcul la anu', halești mărar. Nu mori de foame.

Să vedem grâul, măiculița pâinii. Grâul se pune în pământ înainte de iarnă, ca să germineze sămânța. Cum, frate, să știu eu astăzi ce va fi la iarnă? Deci, nici aici nu merge prosteala. Cine nu merge în Piață înghite gogoși de astea. Crede că leușteanul, porcul și grâul curg de la chiuvetă și Germania închide robinetul.

Deci, avem natura care se regenerează chiar și fără voia noastră. Avem pământul care scoate din străfundurile lui mâncarea pentru fomiști ca noi.

Că poate, zic poate, o fi producție mai mică la ghimbir? Se întâmplă. Ce se întâmplă în astfel de cazuri? Se ridică prețul la ghimbir. Cui pasă în mod real de ghimbir? Ai hrean, bagi hrean. Hreanul mereu acolo, la datorie. Hreanul să-ți piște limba care vorbește fără să gândească.

Hai, stai cu mine încă un pic, e atâta supraproducție stocată pe lumea asta mică, încât n-ai cum muri de foame. Miliarde de tone de conserve. Cine le va hali?

Să le piște limba piraniile ălora care panichează.

Uite, ți-am dat de mâncare trei argumente că nu mori de prostie.

Dar dacă tu vrei cu adevărat, chinuie-te!