​Ce-i de făcut cu sexul? Asta-i singura întrebare valabilă. Nicio lege, nicio tocmeală, nicio vrăjeală, nicio stânjeneală n-au importanță. Esențial este sexul și esențială este puțintică educație. Coaliția pentru familie, vloggerul Colo sau hăhăitul Bendeac ar fi gândit de două ori, n-ar fi aruncat cuvinte aiurea. Violul n-ar fi prostituție și violul n-ar fi normal. Chiar elevul, însuși omul are un sex. De aici începe viața, realitatea pragmatică, orice poveste frumoasă, mitologie fabuloasă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mie nu mi s-a spus nimic. Și am aberat elev, licean, militar, student. Au trecut 30-40 de ani de la analfabetismul meu. Acum, situația este opțională. Parlamentul a votat ca educația sexuală să fie opțională, să fie opțiunea părinților privind viitorul copilului.

Eu cred simplu: Să i se spună elevului, domle, simplu, omenește, de ce i s-a dat sexul, cum să-l folosească. Acasă, la școală. O vorbă bună vine doar de acasă, de la școală.

S-o spun eu? Păi, eu știu din experiență. Oi fi eu destul de deștept?

Am aceeași placă: nu-i om care să nu aibă sex. Iar omul este liber să-l folosească cum dorește astăzi. Până ieri, bărbații erau cu femeile, femeile cu bărbații. Uite, studiile academice serioase arată că poți folosi sexul tău în ciuda oricăror constrângeri de familie, de societate. Sexul înseamnă libertate. Libertatea aduce plăcerea.

Citește Kimberlé Crenshaw - Mapping the Margins: Intersectionality, Identity Politics, and Violence Against Women of Color

Omul trebuie să privească Esențial spre sex.

Precum privește spre cap și-i dă filme, precum privește spre trup și-i dă fitnes, precum privește spre stomac și-i dă hrană. Bineînțeles, aceste lucruri simple sunt imposibile.

Sexul?

Biserica se-nchină ca și cum îl vede pe dracu’. Parlamentul se excită în gol. Comisiile de părinți inhibă. Școala este stresată, nu-i arde, are și așa prea multe în programă. Elevul de asta este om, se lovește de sex dimineața, la prânz și seara. Oricum, vrând-nevrând își descoperă sexul. Îi este dat biologic, îi este dat de Dumnezeu, îi vine evoluționist, de la maimuță, sau pur și simplu de la părinți.

Educația?

Unii spun că-i un cuvânt mult prea mare. Este prea mic, spun alții. De fapt, cu toții ne învârtim în jurul sexului degeaba. Până găsim cum s-o comunicăm, copilul deja este expert în vorbe “porcoase” sanchi, în fapt deținătorul unor cuvinte prin care arată că-ncepe să-și rezolve singur problema de care nu-s capabili cei din jur s-o rezolve. Apoi, Sexul este pe net din belșug, pe bani sau pe gratis. Și-n sfârșit sexul este deslănțuit în viață. Ori toate astea cu puțină vorbă din partea părintelui, școlii este cu mult mai ușor de dus.

Mereu și mereu puțină știință de carte în sex nu strică.

Se spune că violența poate fi atenuată. Se spune că ratările la sex pot fi mai puțin traumatice. Se spune că un prezervativ la timpul lui nu nenorocește viața. Se spun multe. Ori puțină știință de carte, de educație nu strică sexului, din contră, îl deșteaptă, îl face mai deștept și mai bun, mai conștient de el și, deci, mai iubitor de omul care-l ține-n frâu. Sexul vrea să știe carte. Dar dacă-i interzisă, ca un animal speriat se ascunde prin colțuri și lovește când nu aștepți. Penal.

Ca Alexandru Bălan „Colo”

Ca Bendeac

Ca-n referendumul organizat de Coaliția pentru Familie, Biserica Ortodoxă Română,