Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, le cere directorilor din minister "să fie mai exigenți în privința managementului", spunând că "este nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcțiilor" și că "publicul nu are o imagine clară privind specificul activității" ministerului. "Sunt chiar și parlamentari care nu știu ce atribuții și puteri avem sau nu avem".

Sediul Ministerului JustitieiFoto: Agerpres

Cătălin Predoiu a cerut în ședința Colegiului Ministerului Justiției management mai performant în direcții și ca directorii să își asume evaluarea fiecărui angajat din subordine, să își asume decizii și să debirocratizeze activitatea direcțiilor, susține Ministerul Justiției într-un comunicat de presă.

"Directorii ministerului să fie mai exigenți în privința managementului (...) E nevoie de mai multă comunicare privind activitatea direcțiilor. Publicul nu are o imagine clară privind specificul activității MJ. Sunt chiar și parlamentari care nu știu ce atribuții și puteri avem sau nu avem. E datoria noastră să informăm cetățenii cu privire la atribuțiile ministerului. E nevoie de un efort suplimentar de informare din partea MJ, care să depășească temele consacrate mediatic și să ajungă până la agenda tehnică sectorială, eliminând orice confuzie între activitatea ministerului și cea a departamentelor juridice ale altor ministere, ale instanțelor și parchetelor. Directorii din minister și departamentul de comunicare se vor implica în acest efort”, a spus Predoiu.