Economia germană se va contracta semnificativ în acest an și ar putea avea nevoie de doi ani pentru a recupera terenul pierdut, potrivit băncii centrale a Germaniei, aceasta alăturându-se analiștilor care prevăd doar o recuperare economică lentă ca urmare a recesiunii cauzate de pandemia de COVID-19, relatează Reuters.

EuroFoto: pxfuel.com

Cea mai mare economie a Europei se va contracta cu 7,1% în 2020 potrivit ultimelor cifre ale Bundesbank făcute publice în raportarea bianuală, la câteva zile după ce guvernul a anunțat un pachet de recuperare economică în valoare de 130 de miliarde de euro.

Prognoza băncii centrale este acum în mare parte în linie cu cele ale guvernului și Consiliului Experților în Economie care au estimat o contracție între 6% și 7%.

O porțiune semnificativă din economia Germaniei a fost închisă ca urmare a măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, restricțiile impuse fiind relaxate gradual doar de curând.

Cifrele Bundesbank vin la o zi după ce Banca Centrală Europeană și-a revizuit în scădere prognoza pentru zona euro, estimând o contracție a Produsului Intern Brut de 8,7% în scenariul de bază și o scădere de 12,6% în cel mai „sever” scenariu.