Conferința de presă a lui Nicușor Dan, în care prezintă bilanțul Gabrielei Firea, este bruiată de viceprimarul Aurelian Bădulescu, care și-a făcut apariția acolo cu un dulap și care vociferează și îl întrerupe continuu. Nicușor Dan i-a spus să păstreze distanța de protecție de 2 metri și a avut loc un moment tensionat, în care cei doi s-au îmbrâncit.

Nicusor Dan si Aurelian BădulescuFoto: AGERPRES

Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în zona Prelungirea Ghencea, iar acolo și-a făcut apariția și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care stă lângă el și vociferează continuu și îi întrerupe discursul. La orice afirmație a lui Nicușor Dan, Bădulescu spune: ”Fals”, ”Minți”, ”Nu este adevărat”.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a apărut acolo cu un dulap, încercând să îl împiedice pe Nicușor Dan să vorbească. Nicușor Dan a luat dulapul, vrând să îl mute în afara cadrului.

”Ați văzut omenii lui Nicușor Dan, huliganii, m-au lovit în operație”, s-a plâns Bădulescu.

Când a început conferința, Bădulescu a venit lângă Nicușor Dan. Acesta i-a spus să păstreze distanța și l-a împins ușor pe Bădulescu, dar acesta tot venea peste el și nu l-a lăsat să vorbească.

"Stați la 2 metri de mine”, i-a spus Nicușor Dan.

"De ce mă împingi? De ce esti violent? Hai, marș, ia mâna după mine. Eu am venit la bilanț (..) De ce mă împingi?", a replicat Bădulescu, în timp ce Nicușor Dan încerca să îl îndepărteze.

A urmat un moment tensionat, cu îmbrânceli.

La fața locului s-au aflat și câteva persoane, care au huiduit.

Candidatul USR-PNL a reușit să își înceapă conferința de presă, fiind însă bruiat continuu de Bădulescu.

Viceprimarul Bădulescu s-a certat și cu un cetățean care s-a oprit cu motocicleta și a reproșat aministrației Firea că în 4 ani nu a lărgit strada Prelungirea Gencea. ”Dă banii înapoi, nu te cunosc eu pe tine?”, a strigat Bădulescu la bărbat.

Nicușor Dan a prezentat bilanțul Gabrielei Firea: falimentul RADET, starea proastă a infrastructurii de transport, eșecul atragerii fondurilor europene, condamnarea României la Curtea de Justiție a UE pentru poluarea din București, despre ”jaful” de la Parcul Verdi și de la companiile municipale. Aurelian Bădulescu vociferează puternic și încearcă să îl acopere pe Nicușor Dan.

La conferința lui Nicușor Dan a venit și directorul STB, Hazem Kansou, și consilierul personal al Gabriela Firea pe probleme de infrastructură, Marius Coaje, dar aceștia au stat retrași.

Principalele declarații din bilanțul făcut de Nicușor Dan

Doamna Firea ne-a promis exact acum 4 ani o revoluție în trafic. Indicele de congestie este mai rău decât la începutul mandatului. Bucureștenii stau 9 zile pe an blocați în trafic. Investițiile în infrastructură rutieră au fost în 2017-2019, de 250 milioane lei. Mai puțîn de jumătate decât investiția de aici din Prelungirea Ghencea. Mari parcări la intrarea în oraș: zero. Investiții în modernizarea șinelor de tramvai: zero. Tramvaiele deraiază. De trei ani nu e în stare să facă buclă de închidere la tramvaiul 5. Benzi unice pentru autobuze: zero. Semaforizare inteligentă: zero. Piste pentru biciclete: aproape zero. Două linii trasate pe asfalt pe Bulevardul Aviatorilor.

Iarna trecută, zeci de mii de bucureșteni au tremurat în case și n-au avut apă caldă. Sub Gabriela Firea, Radetul a intrat în faliment, cu litigiu pe datoria de 4 miliarde de lei. Termoenergetică ii calcă pe urme, cu datorii curente de 300 de milioane de lei. Peste cele 4 miliarde înghețate odată cu falimentul Radet. Nu s-a reabilitat aproape nimic din această infrastructură depasită. Erau 180 milioane euro fonduri europene disponibile, nu au fost accesați.

Ne batem și aici la titlul de cea mai poluată capitală din Europa. E vorba de depășirea limitelor maxime admise de organizatisa mondială a sănătății. E vorba de sănătatea bucureștenilor, în special a copiilor și a vârstnicilor. Recent România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Comisia Europreana spune explicit că planurile pentru îmbunătățirea calității aerului, și din mandatul Oprescu, și din mandatul Firea, sunt iluzorii. Povești pe hârtie.

Niciun progres cu registrul spațiilor verzi. Dimpotrivă, dispar spații verzi; prin PUZ-urile de sector promovate de primărie se propune desființarea a sute de hectare de spațiu verde, construire în Herăstrău, Pădurea Băneasa. Din fericire două au fost suspendate de instanța.

Dispar bazele sportive. Luna trecută s-a dat PUZ pentru că baza Giruetă să devină hipermarket. A promis 25 de stații de monitorizare a poluării: a realizat zero. Continuă asazisele toaletari, în care oameni cu drujbe, fără pregătire, omoară zeci de mii de copaci în fiecare an.

Fonduri europene: practic zero. Cheltuirea banului public - iresponsabilă. 20 de milioane de lei pe an publicitate. Jaful de la Parcul Verdi: 50 milioane euro, de peste 10 ori prețul pieței. Aproape cât toate investițiile în infrastructură rutieră. Companiile înființate de Gabriela Firea au produs principala gaură financiară. Jumătate de miliard de euro în activele noilor companii, fără vreo scădere a costurilor de utilități cum prom isese. Doar salariile directorilor și membrilor CA 10 milioane lei / luna.