Un nou episod al ”războiului” cu Casa Albă. Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri privind drepturile de autor, notează Reuters. Pe de altă parte, Trump a distribuit pe Twitter o scrisoare în care protestatarii din apropierea Casei Albe sunt numiți ”teroriști”.

Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

Videoclipul, o colecție de fotografii și înregistrări de la proteste, dar și imagini cu violențele care au urmat în primele zile după moartea lui George Floyd, erau suprapuse peste un discurs al președintelui Donald Trump.

Twitter a precizat că videoclipul publicat pe contul de campanie al președintelui Donald Trump încălca politica privind drepturile de autor. "Reacționăm astfel față de plângeri justificate ce ne-au fost trimise de către deținătorul drepturilor de autor sau reprezentanții săi autorizați”, a transmis compania social media.

Clipul de 3 minute și 45 de secunde a fost încărcat pe canalul YouTube al candidatului Trump și distribuit apoi pe twitter de către echipa sa de campanie, pe 3 iunie. Videoclipul care poate fi văzut în continuare pe YouTube are peste 60.000 de vizualizări și 13.000 de aprecieri.

”Teroriștii” de la Casa Albă

Pe de altă parte, preşedintele Trump a distribuit, joi o seară, pe Twitter, o scrisoare semnată de fostul său avocat în care protestatarii paşnici care au fost dispersaţi cu forţa din parcul Lafayette din apropierea Casei Albe sunt numiţi „terorişti”.

”Protestatarii falşi de lângă Lafayette nu au fost paşnici şi nu sunt reali. Sunt terorişti care folosesc studenţi plini de ură pentru a arde şi distruge. Au abuzat şi nu au arătat respect faţă de poliţiştii care pregăteau zona pentru impunerea restricţiilor începând cu ora 19.00", continuă avocatul.

Preşedintele a distribuit scrisoarea scrisă de fostul său avocat, John Dowd, şi adresată fostului secretar al Apărării, James Mattis ca replică la criticile virulente ale acestuia la adresa președintelui Trump. Autorul mai susține că Trump este președintele care a făcut foarte multe pentru susținerea comunității afro-americanilor.

Moartea cetățeanului american de culoare George Floyd aflat în custodia poliției a generat ample demonstrații în SUA împotriva rasismului, astfel de manifestări de solidaritate având loc ulterior și în mari orașe europene. În primele zile de proteste, pe lângă oamenii care au mărșăluit pașnic au existat și acte de vandalism și atacuri asupra magazinelor. Trump a amenințat că va dispune intervenția armatei.

Recent, Twitter a intrat în conflict cu Donald Trump când a decis să marcheze postările sale cu avertismentul ”verificați faptele”, mesajele liderului de la Casa Albă vizând votul prin corespondență. De atunci, conflictul a luat amploare, Trump semnând și un ordin exectiv prin care cerea modificarea legislației astfel încât companiile social media să poată fi date în judecată mult mai ușor.