Averile combinate ale miliardarilor americani, între care se află fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, şi directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, au crescut cu peste 19%, respectiv cu peste 565 de miliarde de dolari, de la declanşarea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, potrivit unui raport publicat de Institute for Policy Studies (IPS), citat de Reuters, potrivit news.ro. Creşterea a avut loc pe parcursul a 11 săptămâni, începând din 18 mai, perioadă în care 42,6 milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj, arată raportul.

Jeff BezosFoto: Blue Origin

”Aceste statistici ne amintesc că suntem divizaţi mai mult ca oricând în ultimele decenii, din punct de vedere economic şi rasial”, a afirmat Chuck Collins, co-autor al raportului.

În tipul celor 11 săptămâni, averea lui Bezos a crescut cu circa 36,2 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zuckerberck s-a mărit cu aproximativ 30,1 miliarde de dolari.

Şi averea netă a miliardarului Elon Musk, fondatorul producătorului de automobile electrice Tesla, a crescut cu 14,1 miliarde de dolari.

Numai în ultima săptămână averile miliardarilor americani s-au mărit cu 79 de miliarde de dolari, mai arată raportul.