Madeleine McCann, fetița britanică dispărută în Portugalia când avea 3 ani, este moartă, a declarat joi un procuror statal din Germania, după ce un german încarcerat pentru abuz de minori a fost identificat drept suspect de crimă în acest caz.

HotNews.roFoto: Hotnews

McCann venită cu familia în vacanță în stațiunea Pria da Luz (regiunea Algrave), a dispărut din camera ei pe 3 mai, în timp ce părinții ei luau cina cu niște prieteni în apropiere.

Dispariția ei a provocat o căutare la nivel internațional, postere cu fetița fiind puse în toată lumea, iar mai multe celebrități făcând apel la oferirea de informații care să ajute la găsirea ei și la pedepsirea răpitorilor. Cazul a provocat vâlvă multe vreme, în spațiul public apărând informații că a fost văzută în Maroc, fiind verificate diferite ipoteze, iar la un moment dat chiar și părinții ei au fost considerați suspecți.

”Presupunem că fetița e moartă. Procuratura investighează un cetățean german de 43 de ani, suspect de crimă”, a declarat joi procurorul Christian Wolters din Braunschweig.

Cetățeanul german, al cărui nume nu a fost dat publicității, a trăit în Algrave între 1995 și 2005 și a jefuit camere de hotel și case de vacanță, el ocupându-se și cu traficul de droguri, potrivit poliției germane. El este acum în închisoare pentru alte acuzații.

Poliția britanică și cea germană fac apel la cetățeni pentru obținerea de informații, făcând publice fotografii cu vehiculele pe care le folosea în acea perioadă, o dubiță VW și un Jaguar.

Anterior, poliția germană a spus că suspectul ce trăia în apropierea Praia de Luz, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru abuzuri sexuale la adresa minorilor. De asemenea, au spus că au descoperit modul cum a fost ucisă Madeleine McCann, dar trupul ei nu a fost găsit.

Poliția a spus și că vrea să discute cu o altă persoană, neidentificată încă, ce a vorbit cu germanul de pe un număr de telefon portughez pe 3 mai 2007, la momentul dispariției fetiței.