Trianon - Vicepremierul Ungariei: Este nerealist să revendicăm totul în numele celor 1000 de ani. Să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

Trianon - Vicepremierul Ungariei: Este nerealist să revendicăm totul în numele celor 1000 de ani. Să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate

de Redactia Joi, 4 iunie 2020, 14:12
- a A+
Imagine
Vicepremierul Ungariei Zsolt Semjén le transmite maghiarilor că este nerealist să revendice totul “în numele celor 1000 de ani", iar "să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate". Referindu-se la procentele etnice modificate, vicepremierul ungar a spus că, "acceptând Trianonul, este trădare", scrie hirado.hu , citând MTI.


Vicepremierul ungar a afirmat, la Csurgó, de Ziua solidarităţii naţionale, care coincide cu centenarul semnării Tratatului de pace de la Trianon, că în 1990, Ungaria era cel mai slab stat din Bazinul Carpatic, iar acum, "în faţa ochilor noştri, se schimbă raportul puterilor".

“Construim o Ungarie puternică, cu o conştiinţă naţională puternică, conştienţi de faptul că statul ungar nu este doar un furnizor de servicii administrative pentru locuitorii unei anumite zone, ci este autodeterminarea politică a naţiunii maghiare, sensul final al acesteia. Obiectivul său este enţinerea şi dezvoltarea naţiunii maghiare", a declarat politicianul.

Vicepremierul a spus că Legea fundamentală a Ungariei a fost elaborată în baza acestor principii şi ea prevede că Ungaria poartă responsabilitatea faţă de maghiarii de peste hotare, iar în baza acesteia are loc în Bazinul Carpatic dezvoltarea economică şi întărirea identităţii de o amploare inimaginabilă până nu demult.

"Trebuie să înfruntăm că este nerealist să revendicăm totul “în numele celor 1000 de ani", să te aştepţi la o soluţie din partea Uniunii Europene este naivitate", a afirmat el.

Făcând referire la procentele etnice modificate, vicepremierul ungar a spus că "acceptând Trianonul, este trădare", scrie hirado.hu. "Dorim să rămânem maghiari pentru că suntem moştenitori ai miracolului pe care îl numim maghiaritate, ai acestei limbi ingenioase, ai acestei istorii eroice, ai acestei unice culturi, ai acelor valori pe care numai noi le putem păstra pentru noi înşine şi le putem oferi umanităţii".

El a atras atenția că a rămâne maghiar este posibil doar dacă va dăinui întreaga maghiarime și că “dacă ar dispărea maghiarii din Transilvania sau din Slovacia, ar fi mutilată maghiarimea din întreaga lume".

“Să ne aducem aminte de Trianon este o datorie şi un ordin moral, să ne amintim de Trianon înseamnă doliu, crezul solidarităţii noastre, să ne amintim de Trianon semnifică mândria de a dăinui, să ne amintim de Trianon înseamnă şi misiunea noastră de a depăşi momentul Trianon", a mai spus vicepremierul Ungariei.9842 de afisariCe limba de lemn
feroviarul123 [utilizator], Joi, 4 iunie 2020, 14:36
+18/24
Bai , de la comuniști nu am mai citit discursuri atât de lipsite de sens si elipsoide." ai acestei limbi ingenioase, ai acestei istorii eroice, ai acestei unice culturi, ai acelor valori pe care numai noi le putem păstra pentru noi înşine şi le putem oferi umanităţii". Trec peste limba ingenioasa , ajung la istoria eroica plina de înfrângeri : Mai băieți daca pana si noi am cucerit Budapesta de 2 ori in ultima suta de ani ., nu prea aveți ce eroism sa puneți pe masa. Fara nici o chestie. Puteți sa va țineți valorile , ca umanitatea in afara de gulash si carnații picanți nu prea este interesata ...
In aceeași ordine de idei: Si noi avem responsabilități pentru romanii care trăiesc pe pământul romanesc sa nu fie nevoiți sa vorbească limba voastră ingenioasa în a rupe limba. Norocul vostru ca politicienii noștri vor doar sa fure și nu au timp sa va răspunde cum meritați.
Nationalismul
mimiloi [utilizator], Joi, 4 iunie 2020, 14:26
+17/21
Pirghia de cea mai joasa speta folosita de politicieni pentru a obtine voturi. La guvernul maghiar penele de la palarie sint mult mai importante decit starea tarii.
inca 17 comentarii comenteaza
Cookie Settings