​Camera decizională a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis excluderea echipei Trabzonspor pentru un sezon din cupele europene, pentru neîndeplinirea criteriilor din înţelegerea la care a ajuns cu UEFA în 2016 pentru încălcarea fair-play-ului financiar, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Trabzonspor avea un acord cu Corpul de Control Financiar din data de 20 mai 2016. În iulie 2019, CFCB a constatat că gruparea din Trabzon nu a întrunit criteriile din înţelegere şi a decis ca echipa să fie exclusă un sezon din cupele europene, sancţiune condiţionată de eventuala îndeplinire de către club a criteriilor necesare până la finalul anului financiar 2019. Deoarece ţinta fixată pentru anul financiar 2019 nu a fost atinsă, sancţiunea va fi aplicată.

Astfel, echipa Trabzonspor nu va putea participa la o ediţie a cupelor europene la care se va califica în sezoanele 2020/2021 şi 2021/2022.

Campionatul Turciei, întrerupt la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua la 12 iunie. Trabzonspor este lider în clasament.