VIDEO SUA: Moartea lui George Floyd a fost reclasificată drept "omor" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3085luni 06 iul 2020

VIDEO SUA: Moartea lui George Floyd a fost reclasificată drept "omor"

de I.B. Miercuri, 3 iunie 2020, 22:17
- a A+
Imagine
Procurorul care investighează moartea lui George Floyd în Minneapolis a reclasificat faptele drept omucidere voluntară, acuzându-l pe ofițerul de poliție care l-a asfixiat pe Floyd de "omor premeditat", iar ceilalți trei ofițeri de poliție de la fața locului sunt acuzați și ei în același dosar, a anunțat miercuri senatorul local Amy Klobuchar, potrivit AFP.


Derek Chauvin, demis din poliție ca și cei trei colegi ai săi, și arestat la sfârșitul lunii mai, ar putea primi o pedeapsă maximă de 40 de ani de închisoare pentru acest omor, potrivit rechizitoriului depus în instanță.

Familia victimei care a murit pe 25 mai a salutat evoluția acestor procese. "Este un pas important pe drumul către justiție", a apus avocata familiei

Vineri seară, ofițerul Derek Chauvin a fost reținut și este acuzat de uciderea lui George Floyd. Avocatul acestuia a invocat al 5-lea amendament din Constituția Americană și își așteaptă procesul. În ciuda faptului că Derek Chauvin a fost arestat, protestele continuă.

Opt minute și 46 de secunde a stat ofiterul de poliție Derek Chauvin cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, potrivit unei reconstituiri a presei americane. New York Times a pus cap la cap filmările de pe camerele de supraveghere din zonă, dar și ale martorilor, făcând filmul minutelor dinaintea morții bărbatului de culoare, care a provocat revolte violente în Statele Unite.

Revoltele generate de moartea lui George Floyd continuă în Statele Unite - țara unde cetățenii (protestatarii) "vorbesc de la egal la egal cu autoritățile".

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, în conferință de presă:
9871 de afisariVarianta lui
justin puscasu [utilizator], Joi, 4 iunie 2020, 0:03
+23/65
a fost filmata si am vazut-o.
Daca era vorba despre un caine
TheFreeOne [utilizator], Miercuri, 3 iunie 2020, 23:51
+21/49
Ucis in modul acesta, se viraliza lumea imediat.
De ce nu si pentru un om?
Cum sa trecem cu vederea, cum sa iertam asa ceva?
inca 51 de comentarii comenteaza
Cookie Settings