Cea mai mare parte a lumii tenisului cântă imnuri pentru Roger Federer „The GOAT”, iar legendarul elvețian are cel mai mare număr de fani. Arenele de tenis debordează de magia lui Federer, dar experții tenisului simt că ambasadorul acestui sport nu este și cel mai bun jucător.

HotNews.roFoto: Hotnews

Recent, Pat Cash, campion în 1987 la Wimbledon, a explicat de ce Federer este în spatele marilor săi rivali – Novak Djokovic și Rafael Nadal. În primul rând, el le este inferior când se citesc statisticile confruntărilor sale cu sârbul și spaniolul.

Roger a câștigat 40% din meciurile cu Rafa, iar împotriva lui Novak a adunat 23 de victorii în 50 de confruntări (46%). Având un palmares obiectiv inferior în meciuri directe, Federer este pe latura perdantă în dezbaterea privind GOAT.

„Toată lumea spune că Federer este cel mai bun jucător din toate timpurile, dar nu este nici măcar al doilea. Este greu de crezut. Dar, dacă ești cel mai bun din toate timpurile, ar trebui să ai avantaj în meciurile față-în-față cu rivalul numărul unu și rivalul numărul doi. Cu siguranță, acesta ar trebui să fie primul factor”, a spus Cash pentru UBI Tennis.

„Roger Federer este din vechea școală” – Pat Cash

În continuare, el a atras atenția că tenisul-balet și ușurința cu care joacă sunt de neegalat. Dar a subliniat din nou că Federer nu se simte confortabil pe unele suprafețe, cum sunt cele lente din săli și că tenisul lui este mai degrabă o formă de joc de „școală veche”. „La lovituri aș spune că este cel mai mare jucător pe care l-am văzut. În lovituri, în mișcare și toate celelalte. Dar pe teren acoperit și în altele este puțin cam din vechea școală”.

Numărul 4 mondial Federer deține un record remarcabil în circuitul masculin de tenis, dar Cash este sigur că Djolovic îl va depăși. „A dezvoltat un joc de atac. Dar suprafețele lente și mingile grele nu i se potrivesc. Recordul lui este fenomenal, dar Djokovic are cel mai bun scor direct între ei și se apropie tot mai mult”.

Pe când Roger Federer începea să câștige turnee de Grand Slam și era pe calea dominației totale, Djokovic se maturiza în circuit. Elvețianul și-a adjudecat 12 turnee majore înainte ca Djokovic să-l câștige pe primul la Melbourne. Unii mari experți spun că perioada de dominare a lui Federer înainte de ascensiunea lui Djokovic a fost o „eră slabă a tenisului”. (Essentially Sports)