​Chase Carey, CEO Formula One Group, a declarat că un pilot infectat cu noul coronavirus nu va duce la anularea unei curse, ci va fi înlocuit de pilotul de rezervă, informează Reuters.

Formula 1, logoFoto: f1.com

"O persoană care a fost testată pozitiv nu va duce la anularea unei curse. Încurajăm echipele să creeze proceduri pentru cazurile în care o persoană trebuie pusă în carantină. Avem capacitatea de a pune în carantină la un hotel cazul pozitiv şi de a înlocui persoana respectivă.

O echipă care nu poate concura nu va anula cursa. Vom avea o procedură astfel încât infecţia să nu ducă la anulare. Dacă un pilot are o infecţie, echipele au piloţi de rezervă disponibili", a spus Carey într-un interviu pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Prima etapă, Marele Premiu al Australiei, programată la 15 martie, a fost anulată şi sezonul suspendat, după ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv.

Formula 1 intenţionează să reia cursele fără spectatori, cel puţin iniţial, iar echipele vor călători în curse charter şi vor fi izolate de populaţia locală.

Carey a vorbit despre "un set riguros de măsuri" de 80-90 de pagini, care detaliază procedeele de călătorie, în hoteluri, la mese, urmărirea comportamentului şi testarea. Echipele vor funcţiona în "bule", cu distanţare socială în zonele non-critice, cum ar fi paddock-ul.

Formula 1 estimează la aproximativ 1.200 de persoane personalul esenţial, cu cele zece echipe limitate la maximum 80 de persoane fiecare, în comparaţie cu peste 130 de obicei.

Marţi, FIA a anunţat primele opt curse, toate europene, ale sezonului 2020, care va începe la 5 iulie, în Austria, la Spielberg.

Carey a spus că speră ca restul calendarului să fie finalizat până la sfârşitul lunii iunie şi a recunoscut că există unele curse, în prezent incluse, care s-ar putea să nu se dispute, dar există alte opţiuni. Şeful F1 a apărat decizia de a relua cursele, spunând că guvernele din ţările gazdă şi-au oferit sprijinul.

"O mare parte a lumii avansează şi cred că este important să realizăm că oprirea are consecinţe atât asupra sănătăţii, cât şi asupra economiei şi societăţii, care sunt pe termen lung”, a spus el, conform News.ro.

Potrivit calendarului curselor europene din această vară, în Austria, la Spielberg, şi în Marea Britanie, la Silverstone, vor fi organizate câte două grand prix-uri:

5 iulie - Austria

12 iulie - Austria

19 iulie - Ungaria

2 august - Marea Britanie

9 august - Marea Britanie

16 august - Spania

30 august 30 - Belgia

6 septembrie - Italia.