În ultimele ore, LeBron James și Michael Jordan au luat atitudine după moartea lui George Floyd, iar acum a venit rândul unui alt nume important din NBA să vorbească. Gregg Popovich, antrenorul celor de la San Antonio Spurs, îl critică pe Donald Trump pentru că nu intervine și nu unește oamenii după un asemenea eveniment regretabil: "este un laș și un idiot", a punctat tehnicianul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Totul se învârte în jurul lui Trump

"Dacă Trump avea creier, chiar dacă era cinic 99%, el ieşea şi spunea ceva ca să unească oamenii. Dar lui nu-i pasă să adune oamenii. Nici măcar acum. Iată până unde este el deranjat. Totul se învârte în jurul lui. Totul depinde de profitul lui personal. Niciodată nu este pentru binele tuturor", a declarat Gregg Popovich pentru site-ul The Nation.

Sursă de dezbinare, un idiot și un laș

"El nu poate face asta pentru că este mai important pentru el să-şi calmeze micul grup de adepţi care îi susţine nebunia.

El nu este decât o sursă de dezbinare. Este un distrugător. De aceea, se ascunde la subsolul Casei Albe. Este un laş. El creează o situaţie, după care fuge ca un şcolar. De fapt, cel mai bun lucru este să-l ignori. El nu poate face nimic pentru a îmbunătăţi situaţia, iar din această cauză este ", a conchis Gregg Popovich, legendarul antrenor care a cucerit 5 titluri NBA cu San Antonio Spurs, citat de Agerpres.

Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie din Minneapolis, în vârstă de 44 de ani, care l-a imobilizat pe Floyd cu genunchiul pe gât până când bărbatul a decedat, a fost arestat sub acuzaţii de omor prin imprudenţă. Alţi trei ofiţeri implicaţi în arestarea lui Floyd nu au fost acuzaţi.

În vârstă de 71 de ani, Gregg Popovich este unul dintre cei mai reprezentativi antrenori din NBA. A cucerit de 5 ori titlul cu San Antonio Spurs (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), echipă la care activează neîncetat din 1996.