Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a fost ironizată într-o caricatură publicată, luni, de L'Equipe, pentru că ia în considerare să permită accesul suporterilor pe stadioane înaintea fotbaliştilor.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

Caricatura prezintă un stadion arhiplin şi conversaţia dintre doi fani.

- Avem vreo informaţie cu privire la data revenirii fotbaliştilor?

- Toate la timpul lor. Consideră-te deja fericit că ai revenit tu pe stadion!

Titlul caricaturii este: Roxana Mărăcineanu ia în considerare revenirea suporterilor pe stadioane la finalul lunii iulie.

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) din Franţa a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate.

Guvernul anunţase anterior că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

Ediţia viitoare a Ligue 1 ar urma să înceapă în august.

Decizia LFP a nemulţumit numeroase cluburi, în contextul în care Franţa este singura ţară europeană cu un campionat major de fotbal care a oprit definitiv sezonul.

Preşedintele clubului Olimpique Lyon, Jean-Michel Aulas, a considerat oprirea definitivă a campionatului drept o "eroare istorică", "cea mai gravă din fotbalul francez", şi a deschis mai multe litigii administrative şi în justiţie, informează News.ro.