​Lisa Wilkinson este o jurnalistă australiană de televiziune cu o experiență de 39 de ani, iar recent a povestit care au fost printre cele mai importante momente din carieră. A intervievat multe vedete, a observat personalități puternice, dar memoria recentă o reține pe Sophia Loren, una dintre ultimele actrițe în viață ale "Generației de Aur" de la Hollywood.

HotNews.roFoto: Hotnews

Născută la Roma pe 20 septembrie 1934, Sophia este una dintre cele mai frumoase actrițe din istoria cinematografiei.

A cucerit pentru prima dată Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță după rolul interpretat în filmul "Two Women" din 1961. A mai primit încă o dată celebra statuetă în 1991, pentru întreaga carieră.

Căsătorită 50 de ani cu Carlo Ponti

A fost căsătorită preț de 50 de ani cu producătorul Carlo Ponti (a murit în 2007), iar în prezent trăiește la Geneva, în Elveția (va împlini vârsta de 86 de ani în toamna acestui an).

Viața bate filmul

În ceea ce se dorea a fi o ediție memorabilă a "don’t meet your heroes" din Today Show, Lisa povestește cum întâlnirea cu diva italiană a fost una "tragică" din punct de vedere profesional.

Totul a pornit din start cu stângul: Sophia nu a respectat nici pe departe ora de start a emisiunii - a întârziat nu mai puțin de o oră și jumătate. La sosire, i-a inspirat din primul moment realizatoarei că nu-și dorește neapărat să se fi aflat în acel platou de filmare, cu toate că detaliile întâlnirii fuseseră aranjate din timp.

Entuziasm vs absență

Lisa Wilkinson povestește cât de entuziasmată a fost în momentul în care a primit confirmarea interviului cu Sophia și cât de dezamăgită a fost după ce a întâlnit-o pe viu pe una dintre cele mai importante personaje din istoria cinematografiei mondiale.

Contrar așteptărilor foarte mari, producătoarea a precizat că Sophia Loren a fost "personalitatea care a impresionat-o cel mai puțin" prin atitudinea sa. "Vorbesc despre o persoană care a întârziat o oră și jumătate. Ar fi trebuit să fie indiciul clar că nu-și dorește să se afle acolo".

"M-am gândit, naiv, că voi putea să o pregătesc (încălzesc) pentru ceea ce va urma prin entuziasmul arătat la întâlnirea cu ea, această adevărată icoană a industriei cinematografice. Sophia nu era însă și nici nu dorea să fie. Rezultatele au fost triste, de-a dreptul dezamăgitoare".

La polul opus, Andre Agassi

Trecând peste neîmplinirea profesională și umană a întâlnirii cu Sophia Loren (aflată, cine știe, poate doar într-o zi mai puțin bună a vieții), Lisa Wilkinson povestește cum una dintre cele mai mari surprize i-a fost furnizată de Andre Agassi.

Fostul lider mondial al ierarhiei ATP este dat exemplu atunci când vine vorba despre categoria . "Nu cred că am discutat vreodată cu cineva mai deschis la procesul de a fi intervievat, mai onest și mai grijuliu să răspundă la obsolut orice", a completat realizatoarea tv din Australia.

Sophia Loren - Cum a arătat diva de-a lungul timpului:

Jurnalista Lisa Wilkinson, de-a lungul vieții:

Lisa, împreună cu James Blunt:

Lisa, împreună cu Robbie Williams: