Cu sălile de forță și centrele sportive închise, unii din sportivii de top din Kenya au ajuns să se antreneze pe marginea unei șosele aglomerate, relatează Reuters.

Sportivi KenyaFoto: Captura video

Campionul kenyan de taekwondo Vincent Ochieng se antrenează de obicei în sălile de sport din Kisumu, al treilea cel mai mare oraș al țării, dar acum a ajuns să o facă pe marginea șoselei alături de sute de alte persoane.

Guvernul a închis centrele sportive, sălile de sport și cele de forță ca parte a măsurilor luate pentru combaterea răspândirii COVID-19, lăsând sportivii ca Ochieng, care spera să reprezinte Kenya la Campionatul mondial de taekwondo din luna octombrie, să se antreneze pe unde apucă.

Sportivul, un sextuplu campion național, se antrenează alături de Evelyne Akinyi, o boxeră la categoria semimijlocie și membră a echipei naționale.

„[Pandemia] nu m-a oprit din a mă antrena. Mă antrenez, ar trebui să fie un meci în curând”, a declarat aceasta după ce a făcut câteva abdomene și a exersat lovituri cu antrenorul ei.

Sesiunile de dimineață atrag în jur de 400 de alți rezidenți, printre care jucători de fotbal și baschet dar și muzicieni.