Pilotul britanic Lewis Hamilton, actualul campion mondial din Formula 1, a dezvăluit că s-a gândit la retragere în această perioadă de pauză, provocată de pandemia de coronavirus, care a oprit practic întregul sport mondial.

Lewis HamiltonFoto: lewishamilton.com

Sezonul 2020 din Formula 1 trebuia să înceapă în Australia, în luna martie, dar a fost amânat până în iulie, mai multe curse fiind anulate sau amânate.

"Am profitat de această pauză pentru a-mi acorda timp mie însumi", a dezvăluit Hamilton pe site-ul oficial al echipei Mercedes. "Au fost, însă, şi zile în care m-am simţit mult mai puţin motivat. Şi mi-am spus: Dumnezeule, ce mi se întâmplă? Şi acum? Ar trebui să renunţ la pilotaj?".

Britanicul a trecut însă repede peste dubiile legate de viitorul său, recăpătându-şi starea de spirit, pentru a încerca să câştige al şaptelea său titlu de campion mondial de Formula 1 şi să egaleze astfel recordul lui Michael Schumacher.

"Foarte repede mi-am dat seama că fac asta cu multă plăcere şi că nu există niciun motiv să nu continui" în Formula 1, a mai spus Lewis Hamilton.

Actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1 urmează să înceapă pe 5 iulie, în Austria, transmite Agerpres.