Coronavirus SUA: Trump cere guvernatorilor să redeschidă "imediat" lăcaşurile de cult - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020

Coronavirus SUA: Trump cere guvernatorilor să redeschidă "imediat" lăcaşurile de cult

de N.O. Sâmbătă, 23 mai 2020, 13:00
- a A+
Imagine
Preşedintele Donald Trump a cerut vineri guvernatorilor statelor americane să autorizeze redeschiderea lăcaşurilor de cult "imediat" în ciuda epidemiei de coronavirus şi a ameninţat că el însuşi va face acest lucru dacă ei refuză, relatează France Presse, potrivit Agerpres.


"Astăzi consider că lăcaşurile de cult - precum bisericile, sinagogile şi moscheile - sunt locuri esenţiale ce oferă servicii indispensabile", a declarat el într-o conferinţă de presă la Casa Albă. "Îi îndemn pe guvernatori să permită bisericilor şi lăcaşurilor de cult să se redeschidă imediat".

"Dacă nu o fac, voi trece peste guvernatori", a declarat Trump, deşi nu a precizat cum o va face. În Statele Unite, politicile de redeschidere depind de autorităţile fiecărui stat federal.

"Unii guvernatori au desemnat magazinele de băuturi alcoolice şi clinicile unde sunt practicate avorturile ca esenţiale, dar au lăsat în afară bisericile şi alte lăcaşuri de cult. Este o vină'', a estimat miliardarul republican, foarte popular printre conservatorii evanghelici.

"Prin urmare, repar această nedreptate declarând lăcaşurile de cult ca esenţiale", a anunţat el, precizând că Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) vor emite recomandări sanitare pentru aceste locuri la cererea sa.

"În America, avem nevoie de mai multe rugăciuni, nu de mai puţine", a încheiat Donald Trump înainte de a părăsi conferinţa de presă, fără a răspunde la nicio întrebare.


2437 de afisari


Faptul că îl citezi pe Marx
Lovercraft [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 15:12
+4/12
ca argument pro spune totul despre gândirea ta
hahaha! ai redus bugetul usa ptr. cercetare
Yotta [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 13:17
0/22
pana la 20%, dar fortezi deschiderea bisericilor si vrei in acelasi timp sa faci america ,,great again"!?

buey, n-ai prea multa glagorie in acea tigva ,,prezidentiala".
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings