SUA anunță sancțiuni împotriva a 33 de companii și instituții chineze - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172sâmbătă 16 ian 2021

SUA anunță sancțiuni împotriva a 33 de companii și instituții chineze

de S.J. Vineri, 22 mai 2020, 23:19
- a A+
Imagine
Departamentul de Comerț al Statelor Unite a anunțat vineri că va adăuga 33 de companii și alte instituții chineze pe lista neagră datorită încălcării drepturilor omului și pentru a răspunde îngrijorărilor legate de dezvoltarea armelor de distrugere în masă și a altor activități militare, relatează Reuters.


Departamentul a anunțat că va sancționa nouă companii și instituții spunând că acestea au fost "complice la încălcarea drepturilor omului și la abuzurile comise în campania Chinei de reprimare, detenție arbitrară în masă, muncă forțată și urmărire a minorității uigure" și a altora.

Autoritățile americane au catalogat șapte entități comerciale drept responsabile pentru facilitarea supravegherii cu tehnologie avansată de către regimul de la Beijing.

Departamentul de comerț a adăugat de asemenea 24 de organizații guvernamentale și comerciale pe listă pentru sprijinirea obținerii de echipament militar de către forțele armate chineze.

Citește și:7575 de afisariEsti iubitor de oreji???
Parzivall [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 3:06
+11/17
Pupa-i cat mai ai timp, ca tre sa fii naiv sa crezi ca yankeii ar lasa puterea asa, de frica unui liliac!!!
Daca iti place
Zache58 [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 6:09
+10/16
de chinezi mergi si lucreaza pentru ei.Lumea libera va gasi ac de cojocul chinezesc.Mai multe tari au suferit de furtul de tehnologie,practicat de chinezi.Nu este usor dar trebuie aduse ''acasa''capacitatile de productie chiar daca asta va creste costul cu forta de munca.Exista solutii de contracarare a expansiunii tacute chinezesti.
inca 4 comentarii comenteaza