VIDEO NASA a dat undă verde primului zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX, pe 27 mai - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172sâmbătă 16 ian 2021

VIDEO NASA a dat undă verde primului zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX, pe 27 mai

de I.B. Vineri, 22 mai 2020, 22:41
- a A+
Imagine
NASA a anunţat vineri că a dat undă verde lansării, miercurea viitoare, a doi astronauţi americani la bordul unei rachete SpaceX, fiind primul zbor american cu echipaj uman din 2011, relatează AFP.


Înalţi oficiali ai agenţiei spaţiale şi ai companiei Elon Musk s-au reunit de joi la Centrul spaţial Kennedy, în Florida, pentru a verifica dacă totul este pregătit şi sigur pentru misiune. Robert Behnken şi Douglas Hurley vor decola pe 27 mai la 16:33 (20:33 GMT) la bordul unei capsule Crew Dragon, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), căreia i se vor alătura a doua zi.

O nouă eră a explorărilor spaţiale este pe cale să înceapă, odată cu reluarea lansărilor de astronauţi americani, cu rachete de producţie americană, de pe pământ american, după o pauză de aproape 10 ani în care transportul în spaţiu al astronauţilor americani a fost asigurat de rachete şi capsule de concepţie rusă din clasa Soyuz, conform NASA, potrivit Agerpres .

Începând din iulie 2011, americanii au depins de rachetele ruseşti pentru a ajunge la bordul ISS.

"Alături de partenerii noştri de la SpaceX, @Astro_Doug şi @AstroBehnken vor fi lansaţi către Staţia Spaţială cu capsula Crew Dragon, pe o rachetă Falcon 9", a adăugat Bridenstine, referindu-se la astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken.
4901 afisariUn mare moment de cumpana
Mihai_S [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 23:07
+9/11
Daca va fi un esec s-a zis cu SpaceX. Trimiterea de echipaj uman reprezinta punctul culminant pentru aceasta companie. Ii uram succes!
Cate prostie
Zache58 [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 6:25
+9/11
USA poate sa ajunga unde vrea,trebuie doar sa vrea ca sa reuseasca.Asa a fost in secolul XX si asa va fi si in secolul XXI,cel putin!
inca 10 comentarii comenteaza