Tătaru: Suntem într-o fază descendentă a curbei / Dacă această etapă merge bine, ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020

Tătaru: Suntem într-o fază descendentă a curbei / Dacă această etapă merge bine, ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie

de V.M. Vineri, 22 mai 2020, 20:40
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat vineri, la Iaşi, că românii se pot gândi la vacanţă în faza actuală a epidemiei de Covid-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat, el adăugând că autorităţile se gândesc, dacă actuala etapă va merge bine, la deschiderea teraselor de la 1 iunie şi deschiderea plajelor de la 15 iunie, scrie Agerpres.


"Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei", a afirmat Nelu Tătaru.

El a declarat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială.

"Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi", a adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii: "Suntem pe o perioadă descendentă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus"

Nelu Tătaru a mai declarat vineri, la Iaşi, că în prezent suntem într-o perioadă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu Covid-19.

"Acea perioadă de platou a trecut. Suntem pe o perioadă descendentă. Avem vreo săptămână în care am coborât în pantă descendentă şi avem vreo 4-5 zile de când suntem efectiv în scădere de cazuri. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi suntem pe o pantă descendentă. Mă repet, sunt cele 10 zile pe care le gestionăm după primul weekend de relaxare în care am interpretat, cel puţin unii dintre noi, într-un alt mod", a declarat ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat vineri o vizită la Iaşi, unde s-a întâlnit cu managerii de spitale, cu care a discutat despre evoluţia cazurilor de coronavirus. El a vizitat și Maternitatea Cuza Vodă. Ulterior, ministrul a avut şi o întrevedere cu liderii sindicatului Sanitas.


7797 de afisari


Hmmm
Sah [utilizator], Sâmbătă, 23 mai 2020, 3:26
+4/10
Pai intelesesem ca din cauza protestului de la Piata Victoriei, situatia se va agrava!
Asa spuneau cioclii de serviciu: ctp, tataru, arafat, vela, orban, johanis, etc.
Pai acum ce ne facem? O dam la intors?
Parca era ''pandemie'' si urmau sa moara milioane...
better safe than sorry
learn2think [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 21:11
+2/14
O sa merg la terase cand cazurile active o sa fie ZERO ! :)
Pe bune daca nu se poate trai si fara sa cumpar bautura la supra pret :))

it's wiser to be cautious and careful than to be hasty or rash and so do something you may later regret.
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings