Ce înseamnă zonă metropolitană, unde nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula între localități. Precizările MAI - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172sâmbătă 16 ian 2021

Ce înseamnă zonă metropolitană, unde nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula între localități. Precizările MAI

de V.M. Vineri, 22 mai 2020, 18:46
- a A+
Imagine
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, vineri, o serie de precizări oficiale cu privire la cum este definită zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii se pot deplasa fără să fie nevoiți să prezinte o declarație pe proprie răspundere.


Precizările vin, conform sursei citate, "pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul țării în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere".

Astfel, conform MAI, sunt considerate zone metropolitane teritoriile administrative ale municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.

În cazul Capitalei, este considerată zonă metropolitană întreg teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov.

Informarea remisă presei de Grupul de Comunicare Strategică:

"Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări: Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile".

Legea privind starea de alertă, care a intrat în vigoare de luni, prevede că nu este necesară completarea declarației pe propria răspundere dacă o persoană se deplasează în interiorul localității de domiciliu sau în zona metropolitană, însă acest aspect din actul normativ a născut controverse pentru că în lege nu este stipulată și explicația pentru sintagma "zonă metropolitană".


Citește și:28835 de afisariUnde scrie?
Ochii_pe_voi [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 21:41
+16/24
E foarte nașpa când un txt de lege are nevoie de alte texte explicative, mai ales că e știut că milițienii au unele dificultăți la citit :)))
Starea de alerta
Gheorghe Matei [anonim], Vineri, 22 mai 2020, 23:39
+7/15
Este penibil si tragic sa se introduca asa de mari neclaritati si interpretari in texte oficiale in conformitate cu care noi suntem amendati si umiliti. Nu sunteti in stere sa scrieti un text corect! Nu sunteti in stare sa creati reguli care sa vina in folosul real al cetatenilor.
inca 8 comentarii comenteaza