VIDEO UPDATE Coronavirus Suceava: Sute de credincioşi la slujba de înmormântare a ÎPS Pimen / Autoritățile spun că nu au acordat o derogare de la lege - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172duminică 17 ian 2021

VIDEO UPDATE Coronavirus Suceava: Sute de credincioşi la slujba de înmormântare a ÎPS Pimen / Autoritățile spun că nu au acordat o derogare de la lege

de I.B. Vineri, 22 mai 2020, 17:01
- a A+
Imagine
Câteva sute de credincioşi au participat vineri, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, la slujba înmormântării ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi.
  • Slujba specială pentru ÎPS Pimen are loc în contextul în care zeci de români nu îşi pot conduce pe ultimul drum rudele decedate de coronavirus, decât cu anumite restricţii.
  • Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, care a refuzat inițial să dea un răspuns clar, NU s-a acordat o derogare de la lege în acest caz.
  • Pe imaginile televiziunilor se pot vedea oameni care sărută sicriul ÎPS Pimen și nu respectă regulile de distanțare fizică.
Slujba înmormântării a fost precedată de slujirea Sfintei Liturghii, la care au participat deopotrivă autorităţi judeţene şi locale, preoţi, călugări, credincioşi, dar şi Prinţul Nicolae al României împreună cu soţia sa.


Toţi participanţii la ceremonialul de înmormântare au purtat măşti de protecţie şi au păstrat distanţa regulamentară aşa cum le-a şi solicitat, de altfel, mitropolitul Teofan.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0,50, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicaţiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fusese intubat, potrivit Agerpres.

Deşi iniţial s-a anunţat că BOR va lua măsuri stricte de siguranţă, zeci de credincioşi s-au adunat la slujba de depunere a sicriului.

Mai mult, deşi în biserică nu pot intra mai mult de cinci persoane, numărul acestora a fost mult mai mare, potrivit imaginilor apărute în spațiul public.


imagine: stirisuceava.net

5859 de afisari"Veniti si luati si dati mai departe !"
Susufler0 [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 17:36
+9/15
PS. Amiiiinn !
Parca
feroviarul123 [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 17:36
+6/12
Pentru muritorii de rand 16 era numărul maxim de participanți. Dar dupa cate favoruri i s-au făcut trebuia ca faraonul sa meargă la groapa cu câțiva sclavi/
inca 12 comentarii comenteaza