Fostul episcop de Huși, cercetat penal pentru viol și agresiune sexuală continuată. Care sunt acuzațiile care i se aduc fostului arhimandrit Jitaru - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172sâmbătă 16 ian 2021

Fostul episcop de Huși, cercetat penal pentru viol și agresiune sexuală continuată. Care sunt acuzațiile care i se aduc fostului arhimandrit Jitaru

de G.S. Vineri, 22 mai 2020, 14:15
- a A+
Imagine
Fostul episcop de Huşi este cercetat pentru agresiune sexuală continuată, victimă fiind un minor, anunță procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Corneliu Onilă este cercetat şi pentru viol, iar Sebastian Jitaru e cercetat pentru trei infracţiuni de viol, transmite Mediafax.


"Corneliu Onilă (...) este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată (...) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei şi o infracţiune de viol în formă continuată", au anunţat vineri anchetatorii.

Cel de-al doilea inculpat în dosar este Corneliu Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

Acesta este cercetat pentru "trei infracţiuni distincte de viol în formă continuată (...) în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată (...) şi agresiune sexuală (...) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei", conform anchetatorilor.

Cei doi sunt acum în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a fost dus din nou la audieri vineri dimineaţă. Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că deţine o înregistrare în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.


3194 de afisariCum iese mizeria de fiecare data la...
ggiiggii [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 14:19
+7/17
suprafata..
Asta este biserica si oamenii la care va duceti sa va inchinati si sa va spovediti pacatele...Pai astia sunt cei mai hoti si mai pacatosi.
Preotii din RO...mari iubitori de "galbeni" si de tineri absolventi de teologie.
c'mon
Nevermind [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 16:12
+6/8
Nu e chiar asa. Sunt si unii iubitori de minore si enoriase casatorite. Generalizatul absolut nu e OK. Sunt atatea fatete ale haznalei... :D
inca 8 comentarii comenteaza