Se teme de al doilea val sau vrea să șantajeze Occidentul? China preia din nou controlul fabricilor de echipamente de protecție - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Se teme de al doilea val sau vrea să șantajeze Occidentul? China preia din nou controlul fabricilor de echipamente de protecție

de G.S. Vineri, 22 mai 2020, 9:40
- a A+
Imagine
Partidul Comunist din China preia din nou controlul fabricilor ce furnizează materiale sanitare de protecție pentru întreaga lume, au declarat pentru New York Post importatori americani ce cumpără din China.


Omul de afaceri newyorkez Moshe Malamud, care face afaceri cu China de peste două decenii, a adus zeci de milioane de materiale de protecție în SUA când criza era la apogeu, dar spune că, în ultimele săptămâni, furnizorii săi au fost copleșiți de comenzi făcute de guvernul chinez.

"Dădeam o comandă importantă la unul dintre marii fabricanți, iar el mi-a zis <Pot să o onorez, dar, după aceea, sunt contractat de guvernul chinez să produc 250 de milioane de halate de protecție>", a dezvăluit acesta.

Malamud a spus că a auzit o poveste similară despre un producător de termometre.

"Auzim acum că China și-a revenit, lucrează și au trecut peste virus, așa că am întrebat <De ce comandă 250 de milioane de halate?>, dar, bineînțeles, nimeni nu vrea să spună nimic".

"Aud așa ceva de la multe instituții producătoare, care spun: "putem să vă dăm puțin, dar, în principiu, de acum și până la sfârșitul verii ne concentrăm pe fabricarea de produse pentru guvernul chinez, în așteptarea unui al doilea val", a continuat omul de afaceri.

Potrivit unui raport al serviciilor de informații americane, ajuns în presă luna aceasta, la începutul crizei, China a ascuns amploarea epidemiei de coronavirus şi gradul de contagiere în scopul acumulării stocurilor medicale necesare.

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat pentru New York Post că administrația americană este îngrijorată că materialele de protecție vor fi folosite ca "instrumente de șantaj", China folosindu-se de puterea ei manufacturieră pentru a influența deciziile de politică externă.18748 de afisarirau
drago [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 9:51
+28/28
Este rau daca occidentul a ajuns la mina Chinei pentru halate si termometre!
Ce va face cind va avea nevoie de tancuri , avioane si submarine?
Occidentalul traieste intr-o bula
salvatore [utilizator], Vineri, 22 mai 2020, 10:03
+25/29
... intr-un turn de fildes si nimeni prin Europa sau prin America nu vrea sa recunoasca faptul ca au scapat din mana productia. Toti s-au concentrat pe proiectare, marketing, optimizare fiscala si reduceri de costuri uitand de importanta productiei si de garantia ce-i este oferita unei tari de capacitatile de productie. In zona asta tot globul a pierdut razboiul cu China. Preturile de productie vor fi dictate de ei in viitor.
inca 12 comentarii comenteaza
Cookie Settings