OMS: Pulverizarea de soluții dezinfectante pe străzi nu elimină coronavirusul și poate fi periculoasă pentru sănătate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

OMS: Pulverizarea de soluții dezinfectante pe străzi nu elimină coronavirusul și poate fi periculoasă pentru sănătate

de C.P. Sâmbătă, 16 mai 2020, 22:16
- a A+
Imagine
Pulverizarea spaţiilor exterioare, cum sunt străzile sau trotuarele, nu este recomandată pentru eliminarea virusului SARS-CoV-2 sau a altor agenţi patogeni pentru că dezinfectantul este inactivat de murdărie, explică OMS într-un document, transmit dpa şi AFP, potrivit Agerpres.


"Chiar şi în lipsa materiilor organice, este puţin probabil ca pulverizarea chimică să poată acoperi corect toate suprafeţele pentru o durată a timpului de contact suficientă pentru inactivarea agenţilor patogeni", susține OMS.

"În plus, străzile şi trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19", iar "pulverizarea de dezinfectanţi, chiar şi în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană", avertizează organizaţia.

"Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, acest lucru putând fi periculos fizic şi psihologic şi nereducând capacitatea unei persoane infectate de a propaga virusul prin picături sau contact", insistă OMS.

În spaţiile interioare, OMS recomandă ca, în cazul în care trebuie aplicate substanţe dezinfectante, acest lucru să fie făcut cu o lavetă îmbibată cu soluţie.

Dezinfectarea unor obiecte cum sunt toaletele, aparatele electronice sau mânerele este importantă pentru că, deşi nu au existat până acum cazuri în care persoane să fi contractat virusul prin atingerea unei suprafeţe, transmiterea sa pe această cale nu poate fi nici exclusă, având în vedere comportamentul altor coronavirusuri cunoscute.

OMS aminteşte că, deşi unele studii au arătat că noul coronavirus poate rezista zile întregi pe unele suprafeţe, aceste durate maxime nu sunt decât teoretice, fiind înregistrate în condiţii experimentale.


13540 de afisariDa
rei [utilizator], Sâmbătă, 16 mai 2020, 22:32
+22/28
Nu stiu cum e pe afara dar la noi solutia are efect.....ii umple de bani pe baietii destepti
mda
g01an [utilizator], Duminică, 17 mai 2020, 0:45
+13/13
astia in bucuresti, in loc sa pulverizeze nu stiu ce substante, mai bine se apucau sa mai stranga din jegul care s-a adunat pe strazile din bucuresti, acum cat inca sunt suficient de libere ca sa poti face mare lucru.
inca 18 comentarii comenteaza