Cum s-au vindecat peste noapte 1.000 de români de COVID-19: Suceava a uitat să raporteze, câteva săptămâni, aproape 600 de pacienți care au trecut peste boală - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020

Cum s-au vindecat peste noapte 1.000 de români de COVID-19: Suceava a uitat să raporteze, câteva săptămâni, aproape 600 de pacienți care au trecut peste boală

de C.D. Joi, 14 mai 2020, 14:10
- a A+
Imagine
​​La Suceava nu s-a "uitat" doar raportarea morților, ci și raportarea pacienților vindecați. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi un salt de peste 1.000 de pacienți vindecați de la o zi la alta, în jur de 600 fiind de la Suceava. Nu s-au făcut bine peste noapte, ci nu au fost raportați de-a lungul mai multor săptămâni, potrivit explicațiilor oficiale. " Din ce știm, e o perioadă semnificativă, de câteva săptămâni", susțin oficialii.


Despre haosul de la Suceava, cel mai mare focar de COVID-19 din România, s-a tot vorbit în ultima perioadă. Șeful militar instalat de Ministerul Sănătății la Spitalul Județean d eclara recent că morții nu erau declarați ca "să nu se interpreteze".

"S-a dat dispoziție scris ca toate aceste lucruri să se remedieze și să fie raportate (înregistrarea persoanelor infectate și a deceselor - n.red.). Când am revenit și am verificat, o parte din ele nu fuseseră înregistrate în sistem. Doamna de acolo a zis că s-a temut să nu se interpreteze", a explicat generalul Ionel Oprea.

În raportul transmis de Oprea Ministerului Sănătății se precizează , de asemenea, că protecția personalului de la Spitalul Județean din Suceava, cu excepția unor angajați din UPU, sectorul de Boli Infecto-contagioase și Sectorul Boli Interne – COVID-19, a fost "inadecvată, necorespunzătoare și improvizată". În ceea ce privește circuitele funcționale specifice, cu toate că spațiul de spitalizare era împărțit în sectoare COVID-19 și non-COVID, "nu s-a putut identifica nicio decizie a conducerii, recomandare a specialiștilor epidemiologi sau o practică în curs care să asigure dimensionarea și separarea lor".

Alte 245 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost raporate joi în România, bilanțul ridicându-se la 16.247 . Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, 9.053 de pacienți s-au vindecat. Într-o singură zi au fost raportate 1.092 de cazuri de vindecare, aproximativ 600 de la Suceava.


37350 de afisari


Suceava are o problema!
DomnuTrandafir [utilizator], Joi, 14 mai 2020, 14:30
+12/12
Nici aritmetica nu e cunoscuta!
Doar adunarea banului când se jefuiesc padurile!
uitat?
aditza_1967 [utilizator], Joi, 14 mai 2020, 14:15
+11/19
Au fost pastrate pentru zile mai bune.
Sa iasa graficele cind trebuie.
Ar trebui cautate si in alte parti cazuri uitate.
Poate chiar in Bucuresti.\
Pe hotnews avem doau raportari- pe geosaptian in Bucuresti avem 232 externati, si o alta raportre alui CERCEL cu peste 400 doar la el in ograda
inca 22 de comentarii comenteaza
Cookie Settings