Iohannis, atac extrem de dur: În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor / E incredibil ce se întâmplă în Parlament / Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2501marţi 26 oct 2021
VIDEO

Iohannis, atac extrem de dur: În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor / E incredibil ce se întâmplă în Parlament / Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista

de I.H. Miercuri, 29 aprilie 2020, 11:48
- a A+
Imagine
Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea "să dea Ardealul ungurilor" și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament. În scurta sa declarație, Iohannis a făcut și două referiri în limba maghiară.

Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă, exclusiv pe tema proiectului de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc, proiect adoptat tacit de Camera Deputaților.

El a lansat un atac dur la adresa PSD și a spus că, atât timp cât el va fi președinte, o astfel de lege nu va exista.

În scurta sa declarație, Iohannis a făcut și două referiri în limba maghiară: Jo napot kívánok, PSD / Jo napot kívánok, Ciolacu (n.r. - Bună ziua, PSD / Bună ziua, Ciolacu).

Declarația președintelui:
  • "Jó napot kívánok, PSD!

  • Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!

  • În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

  • Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?

  • Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor.

  • Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va exista".
Camera Deputaților a adoptat tacit, fără dezbatere, un proiect de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc. Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR cu o zi înainte de Crăciun, în 2019 și reglementa prevederea că Ținutul Secuiesc poate deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României iar limbile maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice de cetățenii domiciliați în zonă.

Proiectul de lege avea avize negative în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților dar depășise termenul de dezbatere și adoptare în plen prin urmare, potrivit regulamentului, se consideră adoptat fără dezbatere.

Președintele interimar al PSD a anunțat, miercuri, că partidul său va vota împotriva proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc și că îl va respinge și la Senat, care este camera decizională. De altfel, PSD a convocat de urgență ședința Senatului pentru a respinge proiectul de lege adoptat tacit săptămâna trecută de către Camera Deputaților.


50302 afisariUn presedinte ROMAN
ggiiggii [utilizator], Miercuri, 29 aprilie 2020, 13:56
+63/107
Nu este neamt....este Cetatean ROMAN, ales de ROMANI in ROMANIA....
Si se exprima in legatura cu o initiativa aberanta( continut si moment-oportunitate).....o initiativa care vine in contradictie cu CONSTITUIA ROMANIEI.


Repet...un presedinte ROMAN, care se recomanda ROMAN, nu neamt, ungur, seci...sau alte bazaconii..

In ROMANIA, toti au nationalitate ROMANA si se numesc ROMANI.
Conform Constitutiei...
grongobar [utilizator], Miercuri, 29 aprilie 2020, 12:38
+60/74
...atributele statului roman, definite de art.1 al Constitutiei nu pot fi modificate prin legi in niciun fel. Art.1 e definitoriu pt aceasta constitutie si nu poate fi modificat. Respectiva lege si daca ar fi adoptata ar cadea la CC. Modificari la art.1, daca la un moment dat poporul ar dori sa faca astfel de modificari, ar presupune adoptarea unei ALTE CONSTITUTII. E singura modalitate prin care se poate schimba caracterul statului. Intrebarea mai curand ar fi, ce escrocherii se doresc a fi facute la adapostul acestei perdele de fum fara sens?
inca 201 comentarii comenteaza