Am intrat în casa și sufletul a trei prieteni de-o viață. Ioan T. Morar, Mircea Mihăieș și Marcel Tolcea. Intrați și voi. E simplu CLICK pe Youtube-Perspektiva.

Tolcea, Morar, Mihăieș Youtube PerspektivaFoto: Perspektiva

I.T.Morar, scriitor și jurnalist, Provence

De o săptămână a terminat și a predat la "Polirom" cartea “Fake News în Epoca de Aur”. I.T.Morar scria știri inventate în revistele studențești. Poeziile lui Cassius Clay? Întoarcerea marinarilor de pe Titanic. Șoferul de TIR cu defectul a merge cu spatele pe autostradă. Sunt scrise toate de I.T.Morar. Și cenzura comunistă nu știa și aproba. Povestea este aici în LIVE LIFE-ul de față. În Provence unde trăiește Morar face flotări și kilometrii prin casă. Și vorbește ore la telefon cu prietenii săi de-o viață, Mihăieș, Tolcea, Toni Grecu. În rest, la doi pași de Mediterană, n-o vede. Morar are ochi doar pentru femeia de care e îndrăgostit, Carmen.

Marcel Tolcea, scriitor și profesor, Timișoara

Lui Marcel Tolcea îi este frică nu de pandemie, ci de nebunie. Doar că povestea îndrăgostirilor lui, acum dezvăluite mie în interviu, arată că o "beție" a avut dintotdeauna și că i-a fost de mare folos în viață. Vezi cum a iubit fete cu un cuvânt pretențios "Superfluu". Vezi cum spartul miraculos al unui geam a însemnat un "Te iubesc" de neuitat. Despre lingvistică și dragoste cu Marcel Tolcea.

Mircea Mihăieș, scriitor, profesor Timișoara

Confesiune din camera închisă. Spaima de moarte din copilărie și-a combătut-o cu lecturi de cărți groase. Și atunci se ruga: Doamne! să nu mor până nu termin această carte. Amânare a unui deznădomânt de care îmi era frică. Viziunea de acum "între existențe și între lumi" o combate ascultând nesfârșit Leonard Cohen, despre care a scris "Viața, patimile și cântecele lui Leonard Cohen, Polirom, 2005.