Societatea de Transport București va trimite în șomaj tehnic circa 2.000 de angajați din cei 11.000, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Acesta spune că măsura a fost luată deoarece numărul celor care folosesc transportul public a scăzut drastic din cauza instaurării stării de urgență. Angajații trimiși în șomaj tehnic nu sunt șoferi sau vatmani, ci personal TESA, a explicat Bădulescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ca urmare a stării de urgență în care se află țara noastră, este evident că măsurile impuse au dus la scăderea drastică a persoanelor care foloseau serviciul de transport public. Împreună cu sindicatele am decis ca 2000 de angajați TESA - persoane care nu deservesc parcul auto, șoferi, vatmani - să intre în șomaj tehnic. Conducătorii auto vor lucra 4 zile din 5 și le vom menține salariile la nivelul actual”, a explicat Bădulescu.

Acesta spune că oamenii se vor întoarce la muncă după ce lucrurile vor reveni la normal.

La finalul lunii martie, parcul auto al STB a fost redus cu 40%. La debutul stării de urgență parcul auto a fost redus cu 25%, apoi cu încă 15 procente.