Peste 300 de pacienți și angajați de la un centru de recuperare psihiatrică din Suceava au fost confirmați cu coronavirus UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 3,9845joi 25 feb 2021

Peste 300 de pacienți și angajați de la un centru de recuperare psihiatrică din Suceava au fost confirmați cu coronavirus UPDATE

de I.H. Marţi, 21 aprilie 2020, 11:27
- a A+
Imagine
Peste 300 de persoane - 242 de pacienți și 59 de angajați - de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică din județul Suceava au fost confirmate cu coronavirus.


Conform datelor furnizate de Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, numărul celor infectați cu COVID-19 la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică a crescut la 242 de beneficiari și 59 de angajați. Aceste statistici vin ca urmare a rezultatelor celor peste 600 de teste făcute la Centrul Sasca Mică în weekend, a scris Monitorul de Suceava .

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, instituție de care aparține centrul de la Sasca Mică, totul ar fi pornit de la un beneficiar care, având simptome specifice noului coronavirus, a fost trimis la Spitalul de Urgență Suceava, unde a fost diagnosticat cu COVID-19.

Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat că, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-au constatat următoarele:
  • din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
  • din 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.
În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:

1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

La Sasca Mică sunt 385 de beneficiari ai serviciilor sociale, iar în centrul respectiv lucrează aproximativ 250 de angajaţi.


13447 de afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 21 aprilie 2020, 12:08
+11/15
Nu vrei sa stiii
grongobar [utilizator], Marţi, 21 aprilie 2020, 14:07
+7/7
...cum arata un pacient internat la recuperare neuropsihiatrica.Multi au nevoie de 2 sau chiar mai multi ingrijitori.
inca 13 comentarii comenteaza