Mesajul primit de liberala Adriana Săftoiu, după acordul MAI-BOR pentru Paști: "Sunteți niște cretini! Ne ucideți!" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646marţi 19 oct 2021

Mesajul primit de liberala Adriana Săftoiu, după acordul MAI-BOR pentru Paști: "Sunteți niște cretini! Ne ucideți!"

de DG Miercuri, 15 aprilie 2020, 6:12
- a A+
Imagine
Deputatul PNL Adriana Săftoiu a relatat pe Facebook, că a primit un mesaj șocant de la o prietenă, absolventă de Teologie, după ce colegul său de partid, ministrul de Interne Marcel Vela, a transmis acordul MAI-BOR privind situația de Paști. "Ne ucideți", a fost mesajul primit de Săfotiu la anunțul ministrului potrivit căruia voluntarii parohiilor și echipele de ordine publică vor distribui lumina în noaptea Învierii, iar credincioșii vor putea merge la biserică pentru ridicarea sfintelor Paști.


"Prietena mea, absolventă de Teologie, mă sună: "<<Sunteți niște cretini! Încălcați porunca a 6-a, să nu ucizi! Asta faceți voi acum cu organizarea de Paște! Ne ucideți">> Atât mi-a spus și a închis", a scris Săftoiu. Deputatul PNL nu a făcut comentarii suplimentare, lăsând se se înțeleagă însă că nici ea nu este de acord cu decizia anunțată de ministrul Vela.

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat marți seară că, în urma unui acord cu Patriarhia Română, MAI va ajuta BOR la împărtirea paștilor și a luminii de Înviere către credincioși. Anunțul a venit la câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență și a marșat pe necesitatea ca oamenii să continue să stea acasă pentru ca epimdeia să nu se extindă.

Potrivit declarațiilor lui Vela, susținute la sediul MAI, prin acordul dintre Biserica Ortodoxă și Ministerul de Interne s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată (prescurile) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile.

În declarația pe proprie raspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea "pentru ridicarea Sfintelor Paști" și va trece numele lăcașului de cult la care se va deplasa, din zona de rezidență. Distribuirea luminii sfinte aduse de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară, începând cu ora 20.00.

Angajații parohiilor și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuitrii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sf. Lumină în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție.


51548 de afisariprostia ucide
eucomentez [utilizator], Miercuri, 15 aprilie 2020, 7:16
+29/53
Daca autoritatile si politia nu respecta ordinele militare, noi de ce sa-l respectam? Sper sa fie aplicata legea si sa fie trasi la raspundere cei care au participat la aceasta actiune.
Biserica devine vector de raspandire a virusului
Ritzi Pitzi [utilizator], Miercuri, 15 aprilie 2020, 7:28
+29/55
Epidemia nu alege, credincios sau necredincios, iar virusul se va propaga de cateva ori mai mult prin aceste ritualuri bisericesti.

Prin aceste relaxari de reguli, Biserica si Administratia care ajuta sa fie puse in aplicare (politisti sa distribuie prescuri si lumina, de parca ar fi diaconi...!!!) dau cu piciorul la toate sacrificiile facute de majoritatea populatiei prin respectarea riguroasa a restrictiilor de pana acum.

Sa vedem cum vor explica peste 10 zile cresterea exploziva a numarului de imbolnaviri, internari si decese...

Sa vedem daca cei care promovau in urma cu ceva timp sloganul "Vrem spitale, nu catedrale !" erau niste unelte ale Diavolului sau niste realisti clarvazatori..

Iar celor care se vor imbolnavi din cauza ca tin mai mult la niste ritualuri decat la propria viata, le recomand sa faca o coada la Patriarhie la vindecarea divina prin rugaciunile lui Daniel...
inca 95 de comentarii comenteaza