FOTO Armata a început să producă viziere. "Vor fi produse până la 800 de bucăți zilnic, până la un total de 20.000 de viziere" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

FOTO Armata a început să producă viziere. "Vor fi produse până la 800 de bucăți zilnic, până la un total de 20.000 de viziere"

de Victor Cozmei Vineri, 10 aprilie 2020, 14:31
- a A+
Imagine
Armata a început de vineri producția de viziere de protecție pentru acoperirea nevoilor structurilor de forțe ce participă la efortul național împotriva răspândirii COVID-19, anunță MApN. Vizierele dezvoltate pe baza unor proiecte proprii vor asigura protecția personalului militar. Până la acest moment au fost produse aproximativ 1.000 de viziere, urmând ca producția să se ridice la 800 de bucăți zilnic și să continue până la un total de aproximativ 20.000 viziere.


"Structurile logistice ale Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA), precum și o echipă de specialiști din Academia Tehnică Militară “Ferdinand I" (ATM) au început producția de viziere de protecție pentru acoperirea nevoilor structurilor de forțe ce participă la efortul național împotriva răspândirii COVID-19", informează MApN.

Vizierele dezvoltate de către SMFT și SMFA pe baza unor proiecte proprii vor asigura protecția personalului militar care acționează în sprijinul autorităților centrale și locale. Până la acest moment au fost produse aproximativ 1.000 de viziere, urmând ca producția să se ridice la 800 de bucăți zilnic și să continue până la un total de aproximativ 20.000 viziere."De asemenea, o echipă de cadre didactice, cercetători și ofițeri specialiști din cadrul Centrului de Excelență în Robotică şi Sisteme Autonome al ATM a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecție, proiectat de firma PRUSA, care poate fi realizat din materiale consumabile, prin imprimare 3D", notează instituția.

Primele viziere de acest tip au fost printate în academie şi trimise personalului medical din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" pentru a fi testate, feedback-ul din partea acestora fiind unul pozitiv, în timp ce un număr de alte 70 de viziere urmează să fie distribuite celor aflaţi în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19.

Dispozitivele de protecție au fost avizate și autorizate de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, și de Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, structură aflată în subordinea Direcției Medicale a MApN.

Vezi și:


4906 afisaride distribuit
offside [utilizator], Vineri, 10 aprilie 2020, 14:55
+4/4
Faceti publice spcificatiile, sunt multe imprimante 3D in tara si am putea produce si pentru restul personalului medical - in spitale si ambulatorii sau pentru uzul companiilor a caror productie continua.
Cata vrajeala
DrPepper [utilizator], Vineri, 10 aprilie 2020, 14:42
+2/8
Nu ma intelegeti gresit, este ok ca se fac, dar de ce trebuie sa minta ca sunt dezvoltari prorii?

E plin net-ul de modele pentru 3d printing.
Pur si simplu au descarcat un fisier si au dat print.

Vorba aia: Atat s-a putut.
inca 4 comentarii comenteaza