Atribuțiile de avizare şi autorizare a materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost preluate de structuri militare. Iată lista de contacte pe care trebuie să le acceseze producătrii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe perioada stării de urgență, atribuțiile privind autorizarea și avizarea rapoartelor de testare pentru materialele și echipamentele de protecție necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 revin instituțiilor militare, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Astfel, în conformitate cu prevederile art.10 din Ordonanța Militară nr.4 din 29.03.2020, pe perioada stării de urgență au fost autorizate pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii, precum și pentru tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor următoarele instituții:

  • Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare
  • Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN1 și Ecologie
  • Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare
  • Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Datele de contact ale structurilor militare autorizate:

https://www.mapn.ro/covid_19/Date_de_contact_omologari.pdf

Materiale informative unde sunt specificate cerințele esențiale de sănătate si securitate pe care trebuie sa le îndeplinească echipamentele individuale de protecție:

www.inpm.ro

Informații despre Pachet standarde COVID-19:

https://www.asro.ro/pachet-standarde-covid-19/