VIDEO 200.000 de măști FFP2 achiziționate din China au ajuns în România - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3293joi 04 iun 2020

VIDEO 200.000 de măști FFP2 achiziționate din China au ajuns în România

de V.M. Vineri, 3 aprilie 2020, 22:06
- a A+
Imagine
200.000 de măști FFP2 au ajuns în România vineri seară, cu o cursă Tarom, în urma unei achiziții realizată din China de către Unifarm. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor de Covid-19, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus.


"Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul coronavirus (Covid-19). Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom", precizează Grupul de Comunicare Strategică într-o informare difuzată presei.

Potrivit sursei citate, echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului, iar după revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid-19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

"Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza", mai spune Grupul de Comunicare Strategică.

GCS menționează de asemenea că, "în prezent, compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente" și că "Tarom va onora în continuare orice cerere pentru astfel de zboruri, având în vedere nevoia acută de materiale și echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (Covid-19)".7129 de afisari


Made in China
Task Damager [utilizator], Vineri, 3 aprilie 2020, 23:22
+3/7
Sper ca nu-s si astea niste fake-uri ca si multe loturi primite de alte tari din UE...
E bine că nu ni le-au suflat „aliații” americani..
Nyk1 [utilizator], Vineri, 3 aprilie 2020, 22:12
+2/28
...direct de pe pistă, precum altora!
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings