Organizatorii de la Wimbledon au anunțat recent că turneul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, iar Roland Garros-ul speră ca Grand Slam-ul parizian să aibă totuși loc în toamnă. Competiția franceză ar trebui să se desfășoare la doar o săptămână dupa US Open, iar deja a apărut primul jucător care a precizat că va boicota turneul de la Paris.

Roland Garros si Tour Eiffel (3)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Prea aproape US Open de Roland Garros

"Nu sunt de acord să joc la Roland Garros la doar o săptămână după US Open. Înteleg că lumea vrea să recupereze din turnee, dar e prea aproape data de desfășurare.

Și nu vorbesc despre mine, dar mă gândesc la oameni precum Nadal și Djokovic care ajung mereu în finale. Să joci patru săptămâni de Grand Slam într-o lună nu este deloc sănătos" - Fabio Fognini pentru La Stampa.

De asemenea, sportivul italian nu sprijină deloc nici ideea de a se juca fără spectatori.

"Da, sponsorii contează foarte mult, dar noi jucăm pentru public, iar spectatorii sunt cei care susțin de fapt un turneu. Cu tribunele goale am jucat în Cupa Davis, la Cagliari, și a fost ceva foarte trist", a completat Fognini.

Dacă situația mondială o va permite, US Open-ul va avea loc în perioada 31 august - 7 septembrie, în timp ce Roland Garros-ul ar urma să se dispute între 20 septembrie și 4 octombrie 2020.