VIDEO Guvernul va ajuta niște români din Spania să se intoarcă în țară, dar numai după o "selecție riguroasă"/ Orban: Să verificam și gradul de infracționalitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3203joi 04 iun 2020

VIDEO Guvernul va ajuta niște români din Spania să se intoarcă în țară, dar numai după o "selecție riguroasă"/ Orban: Să verificam și gradul de infracționalitate

de CP Joi, 2 aprilie 2020, 19:45
- a A+
Imagine
Premierul Ludovic Orban a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că a primit mai multe solicitări din partea unor români din Spania să fie ajutați să se întoarcă în țară. În acest context, i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să înceapă demersurile necesare, însă în baza unei "selecţii riguroase". "Aveți mare grijă, că ştiţi ce am păţit cu avionul de la Barcelona, parcă", a spus Orban.


"Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară. Cum am procedat şi în Italia, cu o verificare foarte serioasă din partea Ambasadei, a consulilor noştri, trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară şi, la fel, cum am procedat anterior, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, al companiei TAROM, să reuşim să îi readucem, în ţară", a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că "aici e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară" și că este important să fie verificat și "gradul de infracţionalitate".

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a spus că poate să verifice "tot ceea ce intră în România".
15797 de afisari


Foarte lăudabilă inițiativă
gogu52 [utilizator], Joi, 2 aprilie 2020, 20:13
+14/22
Doar că mi-e teamă să nu meargă listele cu ceva șpagă, mai un 500E, mai un lingou de la clanul Țăndărei... zic și eu.
Super
mihaipricop [utilizator], Joi, 2 aprilie 2020, 20:16
+8/22
aduceti cat mai multi infectati sa se plimbe prin toata tara iar noi intre timp sa stam ca prostii in carantina in case.
inca 16 comentarii comenteaza
Cookie Settings