Mai multe păduri cu vârsta medie între 180 - 230 de ani de pe raza Ocolului Silvic Nera, ce ține de Direcția Silvică Caraș-Severin, au fost pregătite de Romsilva pentru a fi tăiate, avertizează ONG-ul pentru protecția mediului Agent Green pe pagina de Facebook. Organizația face apel la ministrul Mediului, Costel Alexe, să stopeze tăierile.

padure Ocolul Silvic NeraFoto: Agent Green Facebook

Potrivit ONG-ului, pădurile alcătuite din specii indigene care s-au dezvoltat în mod natural, cu puține sau fără dovezi ale activităților umane, urmează să fie tăiate.

”ALERTĂ: Mai multe păduri primare de pe raza Ocolului Silvic Nera cu vârsta medie între 180 - 230 de ani și cu exemplare de arbori monumentali răsăriți încă de pe vremea lui Mihai Viteazul au fost pregătite de Romsilva pentru a fi tăiate. Cerem intervenția imediată a ministrului Costel Alexe pentru a stopa tăierile și pentru a proteja strict aceste comori situată în U.P. V - Putna, parcelele 74 A, 75A. 129C, 98 A, precum și parcelele rămase intact încă în jurul acestora”, arată o postare de pe pagina de Facebook a organizației de mediu.