Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat, miercuri, ceea ce se tot zvonea de altfel: Grand Slam-ul de la All England Club nu va avea loc în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Wimbledon, logo-ul turneuluiFoto: wimbledon.com

Al treilea Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 29 iunie și 12 iulie, pe iarba londoneză. Pandemia de coronavirus a lăsat însă cu porțile închise competiția ai căror campioni en-titre sunt Simona Halep și Novak Djokovic.

Englezii au precizat și când va avea loc turneul major în 2021: în intervalul 28 iunie - 11 iulie.

Există și vești bune pentru Grand Slam-ul de pe iarbă

Greu de crezut, dar există și o veste bună pentru organizatorii de la Wimbledon: pierderile vor fi mici, chiar dacă turneul a fost anulat. Competiția de la All England Club este singura de acest calibru care deține o asigurare împotriva pandemiei.

Este cea de-a 11-a ediţie a turneului de la Wimbledon care nu se joacă, celelalte fiind anulate din cauza celor două Războaie Mondiale.

Singurul Grand Slam care a apucat să se dispute în acest an a fost Australian Open (s-a impus Djokovic, al 17-lea trofeu major din carieră).

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat că turneul parizian a fost mutat în perioada20 septembrie - 4 octombrie (rămâne de văzut dacă se va putea disputa chiar și atunci).

Postarea care confirmă anularea turneului de la Wimbledon: