VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat dacă s-ar putea tăia salariile bugetarilor: O părere personală, costul crizei trebuie suportat de toată lumea / Nu știu ce decizie va lua Guvernul, posibil ca opinia mea să fie ignorată - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0034luni 25 ian 2021

VIDEO ​Florin Cîțu, întrebat dacă s-ar putea tăia salariile bugetarilor: O părere personală, costul crizei trebuie suportat de toată lumea / Nu știu ce decizie va lua Guvernul, posibil ca opinia mea să fie ignorată

de Clarice Dinu Miercuri, 1 aprilie 2020, 14:30
- a A+
Imagine
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, consideră că nu doar angajații de la privat, ci și bugetarii trebuie să suporte costul crizei declanșate de epidemia de coronavirus.


Întrebat în cadrul întâlnirii online de la HotNews.ro, dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul 2010 al crizei economice, ministrul Finanțelor a răspuns că, din punctul său de vedere, costul actualei crize trebuie suportat de toată lumea, însă decizia o va lua guvernul.

"Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul din care provenim. Repet, este o părere personală", a spus Cîțu.

Întrebat dacă acestă solidaritate înseamnă si tăierea salariilor, el a precizat că "sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public".

"Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua", a afirmat ministrul Finanțelor.
86758 de afisariPensiile speciale...
rov [utilizator], Miercuri, 1 aprilie 2020, 14:32
+70/74
De banii de pensiile speciale, TOATE SPITALELE PUTEAU FI DOTATE CORESPUNZATOR.

PENSIILE SPECIALE REPREZINTA UN ATENTAT LA VIATA ROMANILOR.
Mda
TheFaime [utilizator], Miercuri, 1 aprilie 2020, 14:42
+55/67
Pana acum, toata criza o suporta sectorul privat! Bugetarii o lafaie pe salarii nesimtite, munca 0 (atat inaintea crizei cat si acum), pensii speciale la loc comanda..pwlimea din privat suporta somaj tehnic, reduceri salariale, reduceri de personal, somaj, etc.. Da pana cand ma lichelelor, pana cand ramaneti voi neatinsi?
inca 144 de comentarii comenteaza