​"Să nu credeți că este vorba doar despre o simplă răceală, pielea si buzele devin livide", spune Isil făcând referire la calvarul prin care trece soțul său în lupta cu Covid-19. Este vorba despre Rustu Recber, fost portar de legendă al Turciei.

Rustu RecberFoto: fifa.com

Nici pe departe o simplă răceală

"Ultimele 72 de ore au fost dificile, dar sper să trecem peste. Mulţumiri infinite celor care sunt alături de noi. Este o bătălie pentru viaţă cu un virus pe care corpul uman nu-l cunoaşte.

Să nu credeţi că e vorba despre o simplă răceală. Nu rămâne în gât sau în nas mai multe zile, ci se deplasează rapid în alte zone. Se instalează în plămâni, se dezvoltă şi declanşează pneumonia" - Isil Recber.

Simptome ciudate, precum la malarie

"Rustu a avut febră mai multe zile, ca la malarie. Simptome ciudate, pe care nu le-a mai avut niciodată. Pielea si buzele devin livide, respiri repede, ai probleme cu respiraţia, o tuse permanentă, un puls neregulat şi nu poţi vorbi. Probabil că nu vă place, dar este ceea ce am experimentat, pas cu pas. Acestea sunt observaţiile mele", a completat Isil Recber, pentru presa spaniolă, conform Digisport.

Ajuns la 46 de ani, Rustu Recber a fost unul dintre cei mai importanți portari din istoria fotbalului din Turcia, evoluând de-a lungul carierei la formațiile Antalyaspor, Fenerbahce, FC Barcelona și Besiktas.

A făcut parte din lotul Turciei care a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial de Fotbal din 2002. FIFA l-a selecționat în echipa ideală a turneului final care a avut în Coreea de Sud și Japonia. A bifat 120 de prezențe în tricoul naționalei Turciei.