Spitalele din România nu au primit până ieri "nici măcar un leu de la Ministerul Sănătății pentru echipamente de protecție și materiale sanitare în vederea combaterii epidemiei de COVID 19", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. El adaugă că "abia ieri, mi-au spus mai mulți manageri de spitale, au fost trimiși primii bani de la Ministerul Sănătății pentru echipamente. Vă dați seama cât o să dureze până se achiziționează echipamentele vitale?"

Emanuel UngureanuFoto: AGERPRES

Dezvăluirea lui Emanuel Ungureanu vine într-un moment în care cadrele medicale din multe spitale din România se plâng de lipsa echipamentelor de protecție necesare pentru îngrijirea pacienților infectați cu coronavirus. Câteva cadre medicale chiar au demisionat în această perioadă, din acest motiv.

Emanuel Ungureanu afirmă că "principala responsabilă de această crimă cu premeditare este Georgeta Bumbac (secretar general în Ministerul Sănătății - n.red.), mâna dreaptă a fostului ministru Victor Costache. Această pesedistă ținută la piept și de Guvernul PNL până acum câteva zile, a blocat finanțarea spitalelor în plină urgie națională fără ca nici măcar un singur manager de spital să se revolte."

Emanuel Ungureanu mai spune că "abia aseară, în 31 martie, în jurnalul Digi 24 de la ora 23, obosită și disperată, Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din București, a recunoscut că nu au venit banii de la Ministerul Sănătății pentru a putea achiziționa echipamente de protecție."

Potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu, Georgeta Bumbac a fost ordonator de credite în ultimele luni ca Secretar General al Ministerului Sănătății "și a comis o faptă penală de o gravitate extremă, a blocat câteva zeci de milioane de euro care ar fi putut salva vieți! Din culpa directă a Georgetei Bumbac și a protectorului ei politic, Victor Costache, peste 100 de cadre medico-sanitare și alți zeci de bolnavi, au fost infectați cu COVID 19 iar unii dintre ei se zbat între viață și moarte!!! Am avertizat public de mai multe ori că această Georgeta Bumbac este toxică, ce a făcut Victor Costache? Priviți documentul din video, Victor Costache nu doar că a protejat-o pe Bumbac când a venit în Ministerul Sănătății, ci a primit din partea lui mai multă putere prin ordin de ministru în luna ianuarie 2020."

HotNews.ro a scris în premieră, în luna ianuarie, despre Ordinul de ministru semnat de Victor Costache, prin care Georgeta Bumbac era desemnată să coordoneze nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, odată cu demisia lui Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății și înlocuirea lui cu Nelu Tătaru, premierul Ludovic Orban a anunțat că Georgeta Bumbac urmează să fie schimbată din funcție.

"Peste 50 de milioane de euro care ar fi însemnat milioane de măști de protecție, combinezoane, mănuși și materiale sanitare, nu au ajuns la spitale și România este în pragul de a ajunge Lombardia lumii. Fac un apel public la Parchetul General să înceapă urgent urmărirea penală împotriva Georgetei Bumbac pentru săvârșirea infracțiunii de zădarnicire a combaterii bolilor infectocontagioase conform articolului 352 din Codul Penal", este concluzia lui Emanuel Ungureanu.

Citește și: