​​Ajuns la 74 de ani și fără un angajament în acest moment, Mircea Lucescu a discutat cu jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre cum își petrece timpul în izolare, dar și despre viitorul fotbalului. Pandemia de coronavirus a afectat din plin sportul rege, toate competițiile importante fiind amânate.

Mircea LucescuFoto: fc-zenit.ru

Ce face Il Luce în izolare

"Stau în casă, citesc ziarele, îmi organizez lucrurile și vorbesc cu fiul meu Răzvan, care a rămas la Riad. Lumea nu e obișnuită să stea în casă. Astăzi, menținem contactele la telefon, discutând, argumentând lucruri. Altfel, chiar am înnebuni. După virus, vom merge toți la psihiatrie" - Mircea Lucescu.

Soluția pentru ca fotbalul să nu intre în faliment

"Trebuie să-și micșoreze salariile. În fotbal, cel mai rușinos lucru e falimentul, iar dacă ei își iubesc clubul trebuie neapărat să facă totul pentru a-l salva și a evita o asemenea rușine. Renunțând astăzi, vom salva ziua de mâine", a completat Mircea Lucescu.

În ultima perioadă, presa internațională a vorbit despre diferite contacte ale antrenorului român cu oficialii celor de la Besiktas, formație pe care ar putea să o preia în viitorul apropiat (în măsura în care fotbalul va putea fi reluat cât mai curând).

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu a antrenat formațiile Corvinul Hunedoara, naționala României, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Besiktas, Sahtior, Zenit și naționala Turciei.